≫ 

Srpski državljanin na suđenju decenije u Nemačkoj: Oteo mentalno obolelog sina milijardera (FOTO)

Tri godine trajala je potraga, niko nije verovao da će otmičar ikada biti pronađen, a konačno su ga odali mali detalji

  • 2

Suđenje N. A. (48) iz Srbije za otmicu sina nemačkog milijardera počinje 11. septembra, izvestili su gotovo svi nemački mediji.

Državljanin Srbije izaći će pred lice pravde nakon tri godine potrage za otmičarem Markusa Virta (53) mentalno obolelog sina Rajnholda Virta, bogatog nemačkog industrijalca, vlasnika istoimene kompanije za proizvodnju šrafova.

Srbin kriv za smrt mađarske tinejdžerke: Rezervni točak sa kamiona usmrtio devojku u kamperu koji je putovao iza njega (FOTO)

Markus je otet iz psihijatrijske ustanove 15. juna 2015. godine. Ubrzo potom, otmičari su pozvali sedište kompanije "Virt" u mestu Kincelzau, kod Hajlbrona, i tražili otkup. Virt i njegova supruga bili su u to vreme na službenom putu u Grčkoj.

Kidnaperi traženu otkupninu od tri miliona evra nikad nisu dobili, a najverovatnije jer su ispaničili te nisu ni imali priliku, jer su već sutradan ostavili neozleđenog Markusa vezanog u šumi u Vircburgu.

Višegodišnja potraga za počiniocem delovalo je da nikada neće biti okončana. Pre godinu dana pokrenuta je i javna potraga za njim. U proleće 2017. godine slučaj je predstavljen u emisiji koja se bavi nerešenim slučajevima.

U toj emisiji je i otkriveno kako će, skoro godinu dana kasnije, u martu 2018. godine biti otkriven počinilac.

Rajnhold Virt Foto: Profimedia

Naime, na osnovu snimka njegovog glasa zaključeno je da potiče sa prostora bivše Jugoslavije.

Istražitelji su napravili detaljan profil počionica, prema kome je muškarac, star 40-52 godine, nemački jezik verovatno naučio u regionu Rajna-Majna, gde je i radio i živeo. Pretpostavlja se da potiče iz Sandžaka.

Istražiteljima je još nešto upalo u oči: otmičar je bio izrazito ljubazan i često je upotrebljavao reč "molim". Zbog toga su pretpostavili da se bavi poslom u kome je često u kontaktu sa drugim ljudima, na primer, da je vozač, kurir ili da radi u ugostiteljstvu.

Beograđani divljali po Ljigu: Lomili stakla, maltretirali portira i zapalili kombi

Pored glasa, policija je analizirala i podatke s mobilnog telefona i tako dobila sliku o kretanju osumnjičenog. Prema saznanjima istražitelja otmičar je u različitim mestima dopunjavao kredit na mobilnom telefonu, a na dan otmice je kupio novi broj u supermarketu u Vircburg-Eslingenu. Nedaleko odatle kasnije je nađen oteti sin industrijalca. Specijalna komisija za rešavanje slučaja raspuštena je 2015, ali je istraga nastavljena. Markus Virt sada živi na drugom mestu, koje se čuva u tajnosti.

U sredu ujtru, 14. marta, specijalna policija ušla je u višespratnicu u Ofenbahu gde su uhapsili Nedžada A. (48). Od tada je u zatvoru Gisen, a o optužbama je ćutao.

ODLUČUJUĆI TRAG: USPELA DA GA PREPOZNA POSLE DVE I PO GODINE?

Odlučujući trag za identifikaciju a zatim i hapšenje osumnjičenog Nedžada A., otmičara milijarderovog sina, dala je jedna žena koja je  prepoznala glas kidnapera.

- Ona je u januaru 2018. godine, skoro dve i po godine posle otmice, obavestila policiju - saopštio je na konferenciji za novinare portparol tužioca Tomas Hauburger.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA