"Svi Bugari zajedno - Bosilegrad": Bugarski nacisti marširaju i traže deo teritorije Srbije iz centra Sofije (VIDEO)

Uz slike Hitlera i Musolinija ekstremisti traži reviziju granica

  • 33

Desetak nenonacista i ultra nacionalista u nedelju marširalo je centrom Sofije u protestu povodom godišnjice uspostavljanja komunističke vlasti u Bugarskoj. Oni su prošli centrom grada sve do spomenika Žrtvama komunizma. Obraćajući se javnosti vođa "Nacionalnog otpora" Blagovest Asenov rekao je da Bugarska mora da se vrati u bugarske ruke i ruke bugarskih nacionalista.

Poslednju Veliku Bugarsku napravio je Adolf Hitler - RUPTLY

Okupljeni su nosili majice sa likom Adolfa Hitlera kao i veliki transparent sa slikom Benita Musolinija, kao i poznatih bugarskih vođa iz perioda savezništva sa nacističkom Nemačkom.

Bugarski ultranacionalisti traže srpske teritorije - RUPTLY

Ono što je ipak najgore u celom maršu jeste bugarska zastava sa početka kolone na kojoj piše: "Svi Bugari zajedno - Bosilegrad" ovim su okupljeni direktno pozvali na rasparčavanje Srbije pošto je Bosilegrad opština u Srbiji. Bugarski ultra nacionalisti traže reviziju granica i uspostavljanje velike Bugarske u koju bi ušli veliki delovi Grčke, Srbije, Turske, Rumunije i cela Makedonija.

Pored ovih teritorija bugarski nacionalisti traže i veliki deo turskih teritorija u Evropi - Wikimedia

Opštine Bosilegrad i Dimitrovgrad pripojene su Srbiji posle Prvog svetskog rata kao obeštećenje nakon pustošenja i zločina koje je počinila Bugarska u Drugom balkanskom i u Prvom svetskom ratu.

VIDEO Jedan od glavnih pravac nacističkog napada na Jugoslaviju upravo je došao iz Bugarske, ali da li bi Hitler napao da mu Srbi nisu rekli "ne":

(Đ. Radivojević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MISIRAC

    10. septembar 2018 | 12:53

    DA POGLEDAMO MAPU DUŠANA SILNOG POLA BUGARSKE JE BILO NAŠE.

  • Peksson

    10. septembar 2018 | 13:05

    Samo cerupajte Srbiju, kada mogu siptari zasto ne bi mogli Bugari, sutra Madjari....nema kraja nasoj golgoti. Mnogo bih voleo da gresim....

  • Deki

    10. septembar 2018 | 12:49

    10 ljudi marsiralo i trazilo...pa to kao da trazimo drugari iz zgrade i ja hahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA