≫ 

Protutnjao Amerikom i napravio štetu od 60 milijardi dolara: Uragan Florens usmrtio 11 ljudi, među žrtvama i osmomesečna beba (FOTO)

Marinci, obalska straža, civilna odbrana i dobrovoljci spasili su mnoge ljude zarobljene u udaru oluje

  • 1

U udaru uragana Florens, koji je prešao u tropsku oluju, poginulo je najmanje jedanaest osoba, među njima je jedna beba, navedeno je u poslednjim izveštajima američkih vlasti.

Amerika je opustošena, reči ljudi koji su ostali zarobljeni u svojim kućama kidaju dušu: Čuješ zapomaganje i krike, a ne možeš ništa

Uragan je pogodio američke savezne države Severnu i Južnu Karolinu i Virdžiniju, a sada je oslabio na nivo tropske oluje i očekuje se dalje slabljenje, ali ostaje opasnost od bujica i poplava zbog narastanja nivoa reka.

Ugroženim područjima i dalje preti opasnost od bujica Foto: AP/Tanjug

AP navodi da bi narednih dana mogle da uslede najveće poplave u istoriji Severne Karoline. U gradovima Nju Bern i Džeksonvil iz poplavnih voda već je spaseno više od 500 ljudi.

Postoji rizik od brojnih klizišta Foto: AP/Tanjug

Američki Nacionalni centar za uragane objavio je da obilna kiša i dalje pada u toj saveznoj državi i da se očekuju "katastrofalne" posledice, a da je u njenom

zapadnom delu povećan rizik od od klizišta.

AP navodi da je jutros u pogođenim područjima sve tri savezne države bez struje bilo više od 700.000 ljudi, u skloništima je više od 20.000 osoba u Severnoj

Karolini, u Južnoj Karolini 6.400 ljudi, a u Virdžiniji 400 osoba.

Štata je procenjena na više od 10 milijardi dolara Foto: AP/Tanjug

Zbog nevremena je otkazano više od 2.400 letova, a potencijalna ekonomska šteta procenjena je u rasponu od deset do 60 milijardi dolara.

Meteorolozi predviđaju da bi oluja mogla sredinom sedmice da napravi oštar zaokret ka srednjeatlantskim državama i ka Novoj Engleskoj.

VIDEO: Šta bi se desilo da uragan dođe u Srbiju preko Evrope?

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA