≫ 

Sirija greškom oborila ruski avion koji su Izraelci koristili kao paravan: Očekuje se odgovor Moskve

Ruska vojska istakla je da je izraelski napad na Siriju pokrenuo lanac događaja, što je dovelo do obaranja njihovog aviona

  • 11

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je ruski avion Il-20 oborio sirijski sistem odbrane S-200, piše Rt njuz.

Ruska vojska istakla je da je izraelski napad na Siriju pokrenuo lanac događaja, što je dovelo do obaranja njihovog aviona.

Ruski vojni avion nestao sa radara iznad Mediterana u isto vreme kada su lansirane rakete sa francuskog broda: U letelici je bilo 14 osoba

Moskva ima pravo da odgovori na ovo, prenosi RT njuz.

- U ponedeljak uveče četiri izraelske avijacije F-16 napadale su mete u sirijskoj provinciji Latakiji nakon što su se približile sa Mediterana - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Izraelski avioni, prema saopštenju, došli su na malu visinu i "stvorili su opasnu situaciju za druge avione i brodove u regionu".

- Izraelski piloti iskoristili su ruski avion kao zaštitu i postavili ga kao metu sirijskih snaga odbrane. Kao posledica toga, Il-20, koji ima presek radara znatno veći od F-16, oborio je sirijski raketni sistem S-200 - navodi se u saopštenju.

Rusko ministarstvo je naglasilo da su Izraelci morali da znaju da je ruski avion bio prisutan na tom području, što ih nije zaustavilo od "provokacija". Izrael takođe nije obavestio Rusiju o planiranoj operaciji.

U avionu je bilo 14 članova posade. Sudbina članova posade "Iljušina 20" je, za sada, nepoznata, a pokrenuta je operacija potrage i spasavanja, stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA