≫ 

Dok Venecuela steže kaiš, predsednik Maduro se gosti u restoranu svetski poznatog kuvara (VIDEO)

Maduro je na nacionalnoj televiziji priznao da je jeo u luksuznom istanbulskom restoranu i nije pokazivao ni malo griže savesti

  • 4

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izazvao je bes svog naroda zbog snimaka objavljenih na društvenim mrežama, na kojima se vidi kako uživa u slasnim zalogajima u luksuznom restoranu u Turskoj.

Maduro se u društvu svoje supruge častio u restoranu Nusr-Et, koji je u vlasništvu poznatog kuvara Nusreta Gokčea, poznatijeg pod nadimkom Salt Bae.

>>> Nekada najbogatija zemlja Južne Amerike danas grca u siromaštvu: Inflacija raste, dolazi do egzodusa stanovništva, a evo zbog čega je pala na samo dno (FOTO) (VIDEO)

Gokče je prošle godine postao apsolutna internet senzacija nakon što su objavljeni snimci njegovog "senzualnog" začinjavanja hrane.

Salt Bae je tu medijsku popularnost unovčio i danas je vlasnik nekoliko restorana na tri kontinenta, a njegovi komadi mesa prodaju se po ceni od nekoliko stotina dolara.

Poznati šef, nedavno je ugostio Madura i poslužio ga, ali prekasno je shvatio kakav će odjek imati snimci koje je objavio na Instagramu.

Izbrisao ih je, ali gladni i napaćeni narod Venecuele već ih je video. Na jednom snimku, Salt Bae na svoj prepoznatljivi način reže i soli meso, a oduševljeni Maduro uživa zavaljen u stolicu.

Na ostalim snimcima, Maduro uzima cigare iz kutije na kojoj je ugravirano njegovo ime, dok njegova supruga Silija Flores pozira s majicom na kojoj je slika Salt Baea.

Maduro je u Istanbulu samo presedao na putu iz Kine.

U Venecueli čak 64 odsto stanovništva gladuje, a neuhranjenost dece je na rekordno visokom nivou. Procenjuje se da je Venecuelu od 2015. godine napustilo 2,3 miliona ljudi.

Opozicioni lider Hulio Borges, koji je pobegao iz zemlje zbog straha da će biti uhapšen, napisao je na Tviteru da se predsednik sa suprugom gosti u inostranstvu i za to troši novac koji je ukrao od građana Venecuele.

- Dok većina naših građana umire od gladi, Nikolas Maduro i Siiija Flores se odlično provode u jednom od najskupljih restorana na svetu. Naravno, s novcem koji su ukrali od građana Venecuele".

Senator Floride Marko Rubio, inače veliki kritičar Madura, okomio se i na slavnog turskog kuvara.

- Nemam pojma ko je taj čudak, ali vidim da je jako ponosan što je ugostio debelog diktatora iz nacije gde 30 posto ljudi jede jednom dnevno - rekao je Rubio.

Maduro je na nacionalnoj televiziji priznao da je jeo u luksuznom istanbulskom restoranu i nije pokazivao ni malo griže savesti.

- Bili smo Nusretovi gosti. Malo smo razgovarali, malo pojeli i bilo je baš zabavno - rekao je Maduro.

VIDEO: Od pekare preko palačikarnice do najprivlačnije kuvarice u Srbiji

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    18. septembar 2018 | 18:20

    Američka propaganda. Ništa on ne plaća tu, prestiž restorana je da im dođe gost njegovog ranga.

  • Ćirila

    18. septembar 2018 | 18:57

    A šta naš jede u kini, a ovde mu narod gladuje?

  • 4C

    18. septembar 2018 | 17:46

    А шта је он као једини који то ради???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA