Nada ingles, solo espanjol: Usred Amerike odbila je da usluži mušteriju jer ne govori španski

Obrnuta ksenofobija usred zemlje demokratije

  • 9

Neviđeno šikaniranje na nacionalnoj osnovi potresa ovih dana Ameriku. No nisu došljaci, već rođeni Amerikanci ovaj put naišli na odbijanje zbog svog jezika i kulture. I to usred Floride.

Aleksandrija Montgomeri želela je da u poznatom lancu brze hrane "Tako bel" naruči hranu. Ne samo što je ostala gladna već je i pretrpela ksenofobični napad kakav nije očekivala u svojoj rodnoj zemlji.

Snimci iz SAD koji su šokirali svet: Deca migranata odvojena od roditelja plaču u žičanim kavezima (FOTO) (VIDEO)

Preko interkoma, kako je praksa, nije uspela da naruči hranu, jer nije razumela šta joj radnica sa druge strane govori. Dovezla se do prozora da objasni licem u lice.

Radnica ju je odbila bez izvinjenja Printskrin: Facebook/Alexandria Montgomery

- Ne razumemo engleski. Iza vas ima kola, pomerite se. Niko ovde ne govori engleski - rekla joj je radnica sve vreme pričajući na španskom.

Aleksandrija, koja ne govori španski, ostala je u potpunoj neverici.

- Znači ne možete da uzemete moju narudžbinu, jer niko od zaposlenih ne govori engleski? Ne mogu da verujem, ovo je Amerika. Hoću da naručim svoju hranu - žalila se ona.

Između dve žene povela se žučna rasprava, pri čemu je radnica Luisa sve vreme govorila svojim jezikom, pravila se da ne razume, ali zapravo odgovarala na Aleksandrijina pitanja - samo ne na engleskom. Non stop je mušteriju terala da pomeri kola, kako bi drugi kupci mogli da naruče, u jednom trenu joj je zatvorila prozor pred nosem, a u sledećem joj pripretila da će zvati policiju.

- Zovi policiju, ništa nisam loše uradila, želim da naručim. Kako ne razumeš jelovnik, ali razumeš šta govorim? Ovo nema smisla i ovo nije u redu. Ako ti kažem da želim broj 6 na meniju, ti možeš da ukucaš 6 na kompjuteru i da mi naručiš hranu. Nemoj mi reći da ne možeš da me uslužiš, jer ne govoriš engleski - istrajavala je Aleksandrija.

Na videu koji je snimila jasno se čuje kako u nekom trenutku radnica svojim koleginicama na španskom kaže "sve je razumem, nego ne neću".

Aleksandrija se sutradan žalila menadžeru, a radnice su otpuštene zbog ovakvog tretmana prema kupcu. No gorak ukus je ostao u ustima.

- Ovo je učinilo da se osetima kao da ne pripadam ovde, a tu sam rođena, tu živim celog života - rekla je Aleksandrija.

U trenutku kada se Ameika intenzivno bore prema sve većoj netrepeljivosti prema ilegalnim stanovnicima, naročitom onim latino porekla, ovakve bi scene samo mogle da doliju ulje na vatru.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    19. septembar 2018 | 03:47

    Pre cetrdeset godina u Subotici pitamo policajca da nam pomogne jer smo zalutali, a on nama na madjarskom da nas ne razume, i nije hteo da nam kaze kuda da idemo.

  • Ja

    19. septembar 2018 | 04:15

    Ne likujem..Ali prosto primecijem:Ima Boga..Sve se placa,sve se vraca..Sada se Amerikancima placa i vraca sto su podrzavali razna otcepljivanja po celom svetu,pa i kod nas..Tako sada polako pocinje i kod njih.Prvo ce ih sikanirati Latinosi(evo,upravo na snimku,nece da usluze crnu devojku i momka,oseti se i po glasu da su crnci,a i vidi se da je devojka na suvozackom mestu crna)..Posle toga ce i ekstremni crnci da se pokrenu protiv belaca,pa ce da im uzvrate americki beli rasisti,beli nacionalisti,i eto recepta za gradjanski rat..

  • Radnaskela

    19. septembar 2018 | 08:38

    Priznati nezavisnost Floride.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA