≫ 

Tramp poručio svojim pristalicama: Kim Džong Un i ja smo se "zaljubili" jedan u drugog

Uprkos toplijem tonu u odnosima, Severna Koreja nije ispunila američke zahteve da obezbedi potpunu evidenciju svog programa oružja

  • 1

Američki predsednik Donald Tramp rekao je na skupu svojih pristalica u Zapadnoj Virdžiniji da su se on i severnokorejski lider Kim Džong Un "zaljubili" jedan u drugog dok su se napetosti između dve zemlje ublažile u poslednjih godinu dana.

- Zaista sam bio čvrst, a bio je i on. I onda smo se zaljubili. OK? Ne, zaista. On mi je pisao divna pisma, to su sjajna pisma. Zaljubili smo se - rekao je Tramp.

Razlika između Trampa i ostalih američkih predsednika najbolje se vidi u samo jednoj fotografiji (FOTO)

Predsednik SAD istakao je da to što je Pjongjang zaustavio nuklearne probe kao i ispaljivanje raketa i projektila tumači znakom da njegov pristup Severnoj Koreji deluje - čak iako kritičari tvrde da je severnokorejski nuklearni program ostao isti.

Tramp i Kim prilikom susreta u Singapuru Foto: Tanjug/AP

Pretpostavljajući moguće kritike koje bi njegove reči o osećajima prema Kimu mogle da izazovu, Tramp je dodao sarkastično: "Donald Tramp je rekao da su se njih dvojica zaljubili. Kako strašno, kako je to strašno? To je tako nepredsednički".

Uprkos toplijem tonu u odnosima, Severna Koreja nije ispunila američke zahteve da obezbedi potpunu evidenciju svog programa oružja i preduzme nepovratne korake koji bi pokazali da odustaje od svog arsenala.

Tramp tvrdi da su on i Kim ublažili tenzije između njihove dve države Foto: Tanjug/AP

Trojica viših američkih zvaničnika uključenih u severnokorejsku politiku rekla su ove nedelje da nije postignut napredak u smeru ozbiljnih pregovora niti eliminacije ili barem zaustavljanja programa nuklearnog oružja i balističkih projektila.

Dosad, tvrde sva trojica, govoreći anonimno, Severna Koreja nije se čak ni složila s tim da definiše temeljne pojmove poput “denuklearizacije”, “proverljivo” i “nepovratno”.

VIDEO: Koji je lider pobedio u ratu govora tela?

(Telegraf.rs/Hina/dpa/Roiters)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA