≫ 

Dva snažna potresa za 15 minuta: Indonezija u novoj krizi, do sada je poginulo najmanje 1.234 osobe

Novi potresi zabeleženi su na 1.600 kilometara južno od oblasti pogođene posle snažnog zemljotresa i cunamija na centralnom ostrvu Sulavezi u petak

  • 0

U snažnom zemljotresu i cunamiju koji su pogodili indonežansko ostrvo Sulavezi poginule su najmanje 1.234 osobe. Najnoviji bilans je danas saopštio portparol nacionalne agencije za ublažavanje katastrofa, Sutopo Purvo Nugroho, preneo je AP.

Nugroho je rekao da je 799 osoba teško povređeno. Prema njegovim rečima, u najnoviji bilans nije ušao izveštaj iz Sigija i Balaroa tako da se očekuje da će broj žrtava biti i veći.

U jutarnjim satima dva zemljotresa na maloj dubini registrovana su u blizini istočnog indonežanskog ostrva Sumba, ali opasnost od pokretanja cunamija nije objavljena.

Herojska smrt u stravičnom zemljotresu: Ostao je poslednji na radnom mestu i spasio na stotine života, a onda je skočio u ambis (FOTO) (VIDEO)

Američki geološki institut je objavio da je prvi zemljotres bio jačine 5,9 stepeni, a da je drugi, jačine šest stepeni, usledio 15 minuta kasnije.

Državna novinska agencija Antara javila je da je jedan most oštećen u Vula Vaidželu, ali za sada nema izveštaja o nanetoj šteti.

Na ostrvu, koje se nalazi u blizini Istočnog Timora, živi oko 750.000 ljudi, preneo je AP.

Strahoviti prizori pomeranja tla u Indoneziji Foto: Tanjug/AP

Na stotine ljudi je povređeno u snažnom zemljotresu i potom pokrenutom cunamiju koji je pogodio grad Palu, ali Rojters napominje da će skoro sigurno broj žrtava porasti dok spasioci polako uspevaju da se probiju do zabačenih mesta koja su se našla na udaru zemljotresa jačine 7,4 stepena i cunamija, čij su talasi dostizali visinu od šest metara.

VIDEO: Vatra kulja pored puteva u Grčkoj, od dima se ništa ne vidi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA