≫ 

Broj žrtava u Indoneziji još raste: Do sada je izbrojano 1.347, vlasti strahuju da tu nije kraj

Talasi visoki šest metara sravnili su sa zemljom gradove Palu i Dongalu

  • 0

Broj žrtava razornog zemljotresa i cunamija na ostrvu Sulavesi porastao je na 1.347, saopštila je indonežanska agencija za katastrofe, prenosi britanski BBC.

Mislilo se da je i on jedan od 1.200 žrtava u Indoneziji: Muškarac (38) pronađen živ nakon što je četiri dana bio zatrpan ispod ruševina (VIDEO)

Posle zemljotresa jačine 7,5 stepeni, cunami je pogodio grad Palu i obližnja područja na Sulavesiju. Vlasti strahuju da bi broj stradalih mogao da bude veći.

Dodaje se da je na pogođeno područje počela da pristiže humanitarna pomoć koju obezbeđuju vojnici i policajci.

Foto: Tanjug/AP

Talasi visoki šest metara sravnili su sa zemljom gradove Palu i Dongalu.

Preživeli provode već četvrtu noć uglavnom bez zaklona, a u naseljima duž obale ostrva nema ni hrane i ni vode. BBC-jev dopisnik javlja kako je video policiju koja ispaljuje pucnjeve upozorenja i baca suzavac na ljude koji pokušavaju da uzmu robu iz male prodavnice.

Spasioci ne gube nadu. U ruševinama koje su nekada bile hotel Roa Roa, 12 preživelih članova paraglajding kluba pokušava da dođe do 50 zatrpanih kolega.

Foto: Tanjug/AP

- Ostajemo optimisti, i verujemo da su živi, mada strogo razumski govoreći, posle toliko vremena sposobnost tela da se bori je minimalna - kaže jedan od spasilaca.

U ruševinama jedne crkve u gradu Palu pronađena su tela 34 indonežanska studenata. Oni su deo grupe od 86 studenata koji su boravili u hrišćanskom kampu na ostrvu Sulavesi, a za sada nije poznata sudbina preostala 52 studenta i potraga za njima i dalje traje.

Ipak, kako pišu lokalni mediji, 38-godišnji Sapri Nusin pronađen je posle tri dana u svesnom stanju pod ruševinama poslovne zgrade.

Foto: Tanjug/AP

U međuvremenu policija je dozvolila ljudima da besplatno iznose hranu iz prodavnica, a vlasti su u strahu od zaraza već počele sa sahranama nastradalih u masovnim grobnicama. Žrtve se i dalje broje.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA