≫ 

"Ako nema pravde, nema ni mira", "Mito ubija": Protesti širom Bugarske zbog monstruoznog silovanja i ubistva novinarke (FOTO)

Novinarka je brutalno pretučena, silovana i zadavljena, a njeno telo pronađeno je u parku u blizini reke

  • 1

Stotine građana protestovalo je u više gradova širom Bugarske zbog ubistva novinarke Viktorije Marinove u podunavskom gradu Ruse.

Okupljeni su nosili transparente sa natpisima: "Ako nema pravde, nema ni mira", "Mito ubija". Protesti su sinoć održani i u drugim gradovima, Plovdivu, Ruse, Staroj Zagori, Jambolu, javio je RTS, pozivajući se na portal "Novini.bg".

Brutalno silovanje i ubistvo bugarske novinarke koja je bila kost u grlu ogrezlim korupcionašima

Bugarski državni tužilac Sotir Cacarov saopštio je juče da vlasti nemaju nove tragove u vezi s motivima silovanja i ubistva Marinove, a istovremeno je upozorio da je u ovoj fazi istrage obazrivost neophodna.

Okupljeni pale sveće, Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, zvaničnici prate sve nivoe istrage o njenom ubistvu, prenosi AP.

- U ovoj fazi moramo biti obazrivi, ne zato što nemamo šta da kažemo, već zato što bi svaka neprecizno izgovorena reč mogla da ugrozi naš rad - rekao je Cacarov.

Nema novih tragova u istrazi, Foto: Tanjug/AP

On je zaključio da je "jedno sigurno - napad je bio krajnje brutalan i krajnje monstruozan".

Bugarska istraživačka novinarka Viktorija Marinova (30) je brutalno pretučena, silovana i zadavljena u subotu u gradu Ruse na severu Bugarske, a njeno telo pronađeno je u parku u blizini reke. 

Veliki broj ljudi okupio se u Bugarskoj, Foto: Tanjug/AP

Marinova je bila novinarka i urednica na bugarskoj televiziji TVN i izveštavala o istrazi o navodnoj korupciji povezanoj sa fondovima Evropske unije.

Ubijena novinarka, Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Bugarski nacisti traže deo teritorije Srbije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    9. oktobar 2018 | 10:09

    Неправда убија !Партократија,корупција ,”цивилизација СНАЂИ СЕ ДРУЖЕ “ је смртоносна.Зато код нас свакодневна убиства и самоубиства се догађају.Зато је госпођа убица добила улицу .Земља без ПРАВА и ПРАВДЕ је земља очајања.Прича се о смањењу незапослених али нема броја повећања запослених ?Потенцијални ново запослени напуштају земљу . У Србији нема радне снаге ,све оде напоље .Наш Председник решава белосветске проблеме а није у стању да заведе ред у својој кући .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA