≫ 

Ovo je Čeh koji je šetao lava na povocu i držao ga kao ljubimca: Njegov Fufi ga je raskomadao i ostatke bacio u svoj kavez (FOTO) (VIDEO)

Pored lava Fufija, imao je i lavicu, a planirao je i njihovo potomstvo

  • 8

Raskomadano telo svog sina Mihala Prašeka (34) u mestu Zdečov na istoku Češke pronašao je njegov otac u lavljem kavezu zaključanom iznutra. Policija je odmah pozvana na mesto nesreće, a utvrđeno je da je Prašeka rastrgao njegov kućni ljubimac - lav Fufi star 9 godina.

Njegov otac pozvao je policiju oko 6 sati ujutru, kada je video telo svog sina unutar kaveza. Kada su vlasti stigle, imale su težak zadatak da dođu do onoga što je ostalo od Prašeka, kojeg su čuvali ne jedan lav, već dva: lav Fufi i lavica. Da bi sproveli svoju misiju, morali su da ubiju zveri.

Prašek je Fufija kupio u Slovačkoj i držao kao kućnog ljubimca u porodičnoj kući od 2016., a nabavio mu je i partnerku, lavicu koju je planirao da pari s Fufijem. Blizina divljih mačaka uznemiravala je meštane tog malog mesta pa je u nekoliko navrata došlo do sukoba s policijom zbog držanja divljih mačaka kao kućnih ljubimaca.

Čeh je u prošlosti bio kažnjavan zbog nezakonitog držanja životinja, ali nisu postojali dokazi da su lavovi bili na bilo koji način zlostavljani. Kako nije bilo ni alternativnih smeštaja za životinje, zveri nisu mogle da budu prisilno uklonjene s njegovog imanja.

Nakon okršaja s meštanima i nadležnima, zabranio je pristup svom imanju. Svoj dobar odnos sa životinjama Prašek je delio na Fejsbuku.

Prošle godine Prašek je lavicu i izveo u šetnju na povocu, a tom prilikom na njih je naleteo šokirani biciklista. On je prizor prijavio policiji, a sve je opisano kao "saobraćajna nesreća".

Kako prenosi BBC, lav i lavica živeli su u odvojenim kavezima u dvorištu kuće.

VIDEO: Ovaj mladić se svakog jutra budi pored "opasnog" lava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    6. mart 2019 | 13:40

    Budala. To su divlje zivotinje, kad tad to urade svima koji ih drze za kucne ljubimce.

  • Mislim

    6. mart 2019 | 15:05

    Zasto nisu uspavali zivotinje nego su ih ubili?

  • Рус

    6. mart 2019 | 14:34

    Eeee.. kupio ga 2016.. a lav star 9 godina.. još nabavio lavicu... životinje izgradjene i teško prihvataju ljude za prijatelje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA