KAKVIH LJUDI IMA... Prevaranti u BiH prodaju humanitarnu pomoć!

- Situacija u gradu je dramatična, masovno se kradu stvari, hrana i preprodaju po enormnim cenama - jedna je od poruka kojima putem društvenih mreža upozoravaju na prevarante koji haraju gradom

  • 8

Zbog kritične situacije u Maglaju, Bosna i Hercegovina, pojedino ugroženo stanovništvo je dobilo deo pomoći u hrani, dok do nekih pomoć još uvek nije stigla.

Na Fejsbuk grupama "Maglaj" i "Informacije iz Maglaja" mogu se pronaći sve informacije o lokacijama na kojima se pomoć prikuplja, kao i o tome koje namirnice su najpotrebnije.

U ovim grupama žale se da pomoć ne stiže do svih kojima je potrebna, ali i da neki zloupotrebljavaju ovu situaciju, da preuzimaju stvari i onda ih preprodaju.

- Situacija u gradu je dramatična, masovno se kradu stvari, hrana i preprodaju po enormnim cenama. Ako znate nekog da je na putu za Maglaj trenutno, informišite ga da ne ostavlja pomoć nigde usput, u nekim sabirnim centrima, već ukoliko je moguće vozi direktno u grad i podeli sve direktno iz auta, kedija, kamiona - jedan je od statusa koji se mogu videti na ovim stranicama.

Ovim putem, apeluje se na sve građane da ukoliko uoče da neko koristi ovakvu situaciju, sve prijave policiji ili pripadnicima CZ koji su na terenu.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Izvor: Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA