DA NE POVERUJEŠ: Prvi račun za struju stigao im posle 66 godina!

Porodica Jugoslava Stanisavljevića iz sela Donje Krajince ne plaća struju od 1948. godine, jer, kako tvrdi, to je kompenzacija za zemljište ustupljeno za izgradnju trafostanice

  • 6

Porodica Jugoslava Stanisavljevića iz leskovačkog sela Donje Krajince ne plaća struju od 1948. godine!

Kažu da je to kompenzacija za zemljište ustupljeno za izgradnju trafostanice. Prvi račun za struju stigao im je tek 2004. godine i od tada je dug narastao na više od 1,7 miliona dinara, ali to Jugoslav Stanisavljević ne namerava da plati.

Iz trafostanice, podignute u dvorištu Stanisavljevićevih, strujom se snabdeva preko 2.500 stanovnika u tri sela. U međuvremenu leskovačka "Elektrodistribucija" je povela spor protiv Jugoslava i njegove majke Gordane, a pre dva dana inkasanti su isekli struju i porodicu sa troje dece ostavili u mraku.

- Pre ću da se popnem na trafostanicu, isečem sve žice i ostavim tri sela u mraku nego da platim struju. Smatram da je leskovačka "Elektrodistribucija" prekršila dogovor koji su ondašnje vlasti postigle sa mojim pokojnim ocem Svetozarom. Zbog te trafostanice sam rastao u strahu, a sada i moja deca - priča za "Blic" Jugoslav Stanisavljević.

Jedinstveni slučaj enigma je i za nadležne u "Elektrodistribuciji".

- Moj pokojni suprug je na neki način bio primoran da ustupi zemlju za trafostanicu jer je mesecima ubeđivan. Umirao je od straha da se ne desi neka nevolja kad zagrmi. Neplaćanje mesečnog računa od 5.000 dinara je kirija koja nije velika za državu  -kaže  Gordana Stanisavljević.

Portparol leskovačke "Elektrodistribucije" Nebojša Stanković kaže da ne postoji nikakav pisani trag o dogovoru iz 1948. godine.

- Tužba je podneta 2010. godine za dug od 1,6 miliona dinara, a poslednji put su isključeni za neplaćeni račun od preko 100.000 dinara. Pretpostavljamo da je dogovor postojao, ali to je teško dokazati - ocenjuje Stanković, koji navodi da je ova porodica mesečno trošila struju za 10.000 dinara.

Jugoslav, ipak, kaže da će, kao krajnju meru, tražiti izmeštanje trafostanice.

- Neka je nose gde znaju i kako umeju, hoću nazad svoje parče dvorišta i porodični mir - besan je Jugoslav.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    28. maj 2014 | 11:16

    Treba zraziti odstetu za zracenje od trafo stanice kojom ste bili izlozeni godinama.

  • hercegov grad

    28. maj 2014 | 16:23

    Dogovor je sigurno postojao,tu nema dileme!

  • ns

    28. maj 2014 | 13:20

    Dajem 15% advokatu da resi isti problem! 37 god. gledam nasilno postavljenu trafo stanicu,bez bilo kakve naknade!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA