SMRT MALOG RADENKA: Stigao obdukcioni nalaz, ali i dalje čekamo

Obdukcioni nalaz ne može da pokaže eventualne propuste u radu lekara i da će te odgovore dati tek stručno veštačenje

  • 5

Obdukcioni nalaz Radenka Nikodinovića iz Kozjaka kod Loznice, koji je pre dvadeset dana preminuo od sepse nastale posle preloma ruke, stigao je danas oko podneva u Loznicu, a kako kažu u Tužilaštvu, biće to još jedan od dokaza u daljem postupanju u ovom tragičnom slučaju.

POTVRĐENO OBDUKCIJOM: Mali Radenko Nikodinović (8) je pogrešno lečen!

Kako je za „Blic“ rekao v.f. javnog tužioca Zoran Nestorović, obdukcioni nalaz je deo faze prikupljanja dokaza i utvrđivanja činjeničnog stanja.

VRATIO SE NA POSAO: Doktor koji je lečio malog Radenka - PONOVO RADI

- Mi nastavljamo dalji rad i očekujemo da i iz Beograda stigne izveštaj spoljnog nadzora koje je naložilo Ministarstvo zdravlja. U obdukcionom nalazu nema ništa što bi nas navelo da odmah postupamo. Skoro je sasvim izvesno da ćemo morati da idemo na stručno veštačenje – objasnio je Nestorović i dodao da iako su svi očekivali da ovaj nalaz reši mnoge nedoumice, to nije tako. On je rekao da obdukcioni nalaz ne može da pokaže eventualne propuste u radu lekara i da će te odgovore dati tek stručno veštačenje.

- Još nemamo dovoljno materijala da bismo odmah pokrenuli neki postupak. Čekamo izveštaj iz Beograda, koji će nam iz Ministarstva zdravstva proslediti direktno ili preko policije. Kada stigne, videćemo šta dalje treba preduzimati. Ne mogu potvrditi kad će uslediti veštačenje jer je moguće da će biti potrebno još nešto pre samog veštačenja. I dalje prikupljamo dokaze i na bazi ocene tih dokaza možemo odlučiti da li treba obaviti još neke provere ili se na veštačenje može ići odmah. Trudimo se da radimo brzo i ažurno, ali moramo poštovati svu proceduru. Više od ovoga ne mogu da kažem – rekao je Nestorović.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Milan Nikodinović, otac preminulog dečaka smatra da sve ovo previše dugo traje, ali da se nada da će na kraju neko ipak reći ko je odgovoran za smrt njegovog sina.

– U petak sam saznao da je obdukcioni nalaz završen i da je poslat u Loznicu. U tužilaštvu su mi i jutros rekli da još nije stiglo, ali sam oko podne obavešten da je ipak stigao. Meni su još u Beogradu pominjali tri bakterije, gasnu gangrenu i sve drugo što je dovelo do ovakvog ishoda, ali ja očekujem dan kada će neko izaći pred mene i suprugu i reći ko je kriv što dete nije moglo da se spase posle preloma ruke – kaže Milan.

On je potvrdio da će njegovi prijatelji i drugari u petak organizovati mirnu protestnu šetnju od Vukovog doma kulture do lozničke bolnice, kako bi još jednom ukazali na neophodnost promena u zdravstvu i slučaj koji je šokirao Srbiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zlata

    31. oktobar 2016 | 15:34

    preslatki mali andjeo!

  • Crni-

    31. oktobar 2016 | 15:12

    Imate i moju podrsku i verujem i vecine Srbije.., Vreme je da neko od lekara odgovara za ono sto nam cine

  • Apokalipsa

    31. oktobar 2016 | 15:09

    ja sam cuo da je Jelena postala ljubomorna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA