≫ 

PLENKOVIĆ SE KONAČNO OGLASIO: Natpis "Za dom spremni" u Jasenovcu - delikatno

Premijer Hrvatske konačno je reagovao povodom natpisa "Za dom spremni" u Jasenovcu

  • 17

Premijer Hrvatske i lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković izjavio da je delikatno što je Udruženje dobrovoljaca HOS-a baš u Jasenovcu postavilo spomenik svojim poginulim pripadnicima sa natpisom "Za dom spremni", prenosi Hina.

PUPOVAC: Niko od nadležnih organa Hrvatske nije reagovao na tablu "Za dom spremni" u Jasenovcu

- Delikatno je da je ovakav spomenik podignut baš u Jasenovcu. To je grb udruženja koje je dobilo dozvolu za rad u Zagrebu i uz dozvolu tadašnjeg Ministarstva uprave u vreme SDP-ove vlade - rekao je Plenković nakon sednice Predsedništva i Nacionalnoga veća HDZ-a.

Prema njegovim rečima, postavljanje tog spomenika pokazuje da Hrvatska nije na odgovarajući način postavila zakonski okvir i sudsku praksu kada se radi o totalitarnim društvima i najavio da će pokrenuti institucionalnu inicijativu koja bi odgovarajuće regulisala to pitanje.

- Želim jasno i čvrsto odbaciti sve insinuacije o refašizaciji hrvatskoga društva. To nije slučaj. Reč je o određenim pojavama koje nisu trend. Izražavam pijetet prema svim žrtvama u ustaškom logoru Jasenovac, ali i prema 11 pripadnika HOS-a koji su poginuli za Hrvatsku - istakao je Plenković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ,Sumadinac

    6. decembar 2016 | 16:53

    Hrvati su genocidan narod

  • VukBgd

    6. decembar 2016 | 12:56

    Proklete ustaše!!! Ničiga se ne stide!!!

  • Kimilsung

    6. decembar 2016 | 10:28

    Hrvatska je jedina zemlja u istoriji covecanstva koja je imala logore smrti za decu. Tamo je ubijeno preko 70000 mladjih od 14 godina. Sam Hitler se grozio hrvatskih zverstava....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA