Dečak ostao bez prstiju dok je radio u fabrici čelika. Majci krenule suze kada je shvatila koja je cena ruke njenog sina (VIDEO)

"Kada su nam dali novac bila sam jako tužna, jer je delovalo kao da pokušavaju da kupe ruku mom sinu, ali ta ruka nema cenu"

  • 0

San Min Hteik je četrnaestogodišnjak iz Mjanmara koji je izgubio dva svoja prsta na ruci radeći u fabrici čelika.

Migrant zaražen HIV-om silovao dve devojčice

Njegovu ruku je kobnog dana uhvatila mašina u pomenutoj fabrici, nakon čega je hitno oveden u bolnicu, ali ipak su dva prsta morala biti amputirana.

- Ja samo želim da moja porodica ima pristojan životni standard. Želim da imamo dovoljno hrane i da možemo sebi da kupimo normalnu odeću - kaže San Min, kome je fabrika čelika platila 1.800 dolara u ime nagodbe za pretrpljenu povredu.

- Kada su nam dali novac bila sam jako tužna, jer je delovalo kao da pokušavaju da kupe ruku mom sinu, ali ta ruka nema cenu - rekla je dečakova majka, dok sama fabrika nije bila dostupna za komentare.

On je samo jedan od hiljada dece koja rade u Mjanmaru, a 20 odsto njih, godina od 10-17 rade kako bi pomagali svojim porodicama.

Printskrin: Facebook/ Al Jazeera English Printskrin: Facebook/ Al Jazeera English

Deca rade u kafićima, ribarnicama, na građevini, u fabrikama... Legalno, ona mogu da počnu da rade kada napune 14 godina, ali samo četiri sata i to ne u opasnim uslovima, ali to se uglavnom ne poštuje.

Ujedinjene nacije upućuju na to da je ponekad situacija daleko gora za decu koja ne rade u fabrikama, jer tada rade na đubrištima kao sakupljači sekundarnih sirovina ili kao seks robovi.

Iz ove organizacije upućuju da najviše zabrinjava činjenica što u ovoj državi niko ne smatra da je dečiji rad i eksploatacija dece na ovaj način pogrešna.

Pogledajte video o ovoj deci:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA