≫ 

Putinove reči zagrmele: Predsednik Rusije čestitao Vaskrs svim vernicima

Putin je čestitao vaskrs i partijarhu Moskovskom i cele Rusije Kirilu

  • 11

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je pravoslavnim hrišćanima i svih građana Rusije koji obeležavaju Hristovo Vaskrsenje.

Patrijarh Kiril služio ponoćnu liturgiju u najvećem pravoslavnom hramu: Putin i Medvedev među prisutnim vernicima (FOTO) (VIDEO)

Putin sve manje zarađuje: Prošle godine samo 157.690 dolara, objavljeno je i šta sve ima prijavljeno od imovine

- Veliki praznik Vaskrs ima posebni moralni značaj, nosi u sebi večnu svetlost vere, puni ljudska srca radošću, ljubavi, želje da se čini dobro. Vaskršnje službe koje se po čitavoj zemlji održavaju, upućuju nas na viševekovne tradicije predaka, pomažu da se učvrste u društvu neprolazne duhovne vrednosti i ideali - navodi se u čestitki šefa ruske države, piše "Sputnjik".

Putin je čestitao vaskrs i partijarhu Moskovskom i cele Rusije Kirilu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Sa osećajem velikog zadovoljstva želim da obratim pažnju na kreativan, zaista nesebičan rad Ruske pravoslavne crkve, predstavnika drugih hrišćanskih konfesija koji je usmeren na rešavanje važnih socijalnih problema, jačanje institucije porodice, vaspitavanje generacija koja tek dolaze, harmonizaciju međureligijskih i međunacionalnih odnosa.

I naravno, njihovu veliku ulogu u očuvanju našeg bogatijeg istorijskog i kulturnog nasleđa - navodi se u čestitki ruskog predsednika.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA