TURIZAM BUDUĆNOST SRBIJE Vučić: Stvaramo imidž Srbije kao privlačne destinacije

Vučić je istakao da je broj stranih turista u poslednjih godinu dana porastao za 20 posto i da je to nova šansa za promociju Srbije kao nove destinacije

  • 73

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim sekretarom Svetske turističke organizacije Talebom Rifaijem sa kojim je razgovarao o turističkim potencijalima i promociji Srbije kao turističke destinacije.

Vučić u Kruševcu: Ovo je naš Vidovdan - da vidimo nove fabrike i nove puteve (FOTO)

Vučić: Kako neće dozvoliti MMF? Svakako će plate i penzije biti veće

Vučić je istakao da je broj stranih turista u poslednjih godinu dana porastao za 20 posto i da je to nova šansa za promociju Srbije kao nove destinacije. On je naglasio da je neophodno naći nove modele za promociju srpske turističke ponude i zatražio pomoć Svetske turističke organizacije u stvaranju novog turističkog brenda.

- Srbija će u narednom periodu raditi na kreiranju sveukupnog imidža zemlje kao bezbedne i privlačne turističke destinacije - zaključio je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Generalni sekretar Svetske turističke organizacije istakao je da je turizam budućnost Srbije, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

- Nije poenta u tome šta imaš, već kako koristiš to što imaš. Važno je da je rukovodstvo ove zemlje prepoznalo potencijale koji leže u turizmu - kazao je on.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je naglasio da danas ceo svet, a ne samo Svetska turistička organizacija, gledaju sa velikom pažnjom u Srbiju i da ona mora da ispuni ta očekivanja.

On je Vučiću čestitao na naporima da Srbiju promoviše kao novu turističku destinaciju i naglasio da je neophodno raditi na omogućavanju lakšeg dolaska stranih turista u Srbiju, kao i na boljoj promociji zemlje i stvaranju novog brenda.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tara

    29. jun 2017 | 12:40

    Napokon je doslo vreme da se turizam prepozna kao oblast u kojoj Srbija moze da pruzi ogroman broj destinacija koje obiluju prirodnim lepotama koje treba iskoristiti.

  • vera

    29. jun 2017 | 11:31

    Srbija je na izvanrednom polozaju u Evropi sto itekako moze i treba da iskoristi za turizam i za privlacenje turista!

  • Vesna

    29. jun 2017 | 13:52

    Srbija je prelepa zemlja, uz dobar marketing će se sigurno povećati broj turista!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA