Da li ste za to da se u Srbiji ponovo uvede OBAVEZNO SLUŽENJE VOJSKE?

Povodom izjave premijera Srbije da njegov sin ima želju da bude vojnik, ponovo se među Srbima javila ideja da se vrati obavezno služenje vojnog roka. Šta vi mislite o tome?

Nakon izjave premijera Srbije Aleksandra Vučića da je ponosan što je njegov 16-godišnji sin Danilo dobio poziv za vojnu evidenciju i da želi da bude vojnik kada poraste ponovo se aktuelizovala priča o povratku služenja vojnog roka u Srbiju!

Srbija je ponovo pred izborom, da li treba vratiti obavezno služenje vojnog roka koje je zvanično ukinuto 1. januara 2011. godine i od tada su u vojsku upućivani samo oni koji to žele.

Ipak, ostala je obaveza vojne evidencije u kojoj se upisuju mladići nakon navršene 16-te godine, a 50.000 dinara ili 60 dana zatvora je kazna ukoliko se neko ne odazove pozivu za upis u evidenciju.

Pre godinu dana načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković izazvao je pravi šok u javnosti kada je na svečanosti u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu rekao da se razmišlja o uvođenju obaveznog vojnog roka.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Često se može čuti mišljenje građana da treba vratiti redovno služenje vojnog roka i mi nismo zatvorili tu mogućnost - rekao je Diković.

On je naveo i da će se naći način da se mladi obuče da se ponašaju u situacijama koje su opasne po njihov život i okolinu, dodajući da svi treba da budu ponosni na vojnike, koji svojom voljom dolaze da služe vojni rok, svesni da na taj način doprinose bezbednosti i boljitku Srbije.

Foto: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije Foto: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Pozivamo vas da se u komentarima izjanite da li ste za to da se u Srbiji ponovo uvede obavezno služenje vojnog roka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi-6

    19. mart 2015 | 21:22

    NE....ZA KOGA???

  • Stevan

    19. mart 2015 | 21:21

    Da naravno i obavezno

  • jacim

    19. mart 2015 | 21:20

    Obavezno! I to pod ozbiljnom i profesionalnom komandom. I Ch koja nije ratovala ko zna od kad ima obavezno sluzenje vojnog roka. Hvala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA