NAJJAČA BURA U ISTORIJI HARA HRVATSKOM: Prevrće automobile, nosi fasade, dvoje povređeno! (FOTO) (VIDEO)

Dve osobe su povređene u stravičnoj buri koja hara Hrvatskom. Pored krova jedne škole, pokidan je krov lokalne psihijatrijske ustanove i stambene zgrade. Sav materijal se srušio na automobile koji su bili parkirani u blizini

  • 58

Nevreme koje je pogodilo Srbiju uzdrmalo je i čitav region, gde su zabeležene jake bure i obilne kiše. Najstrašnija situacija je u susednoj Hrvatskoj, i to u Rijeci i Splitu.

Bura u Rijeci je digla krov osnovne škole, a učenici su evakuisani. Zbog jakih udara, na teren su izašle i brojne interventne jedinice riječkog centra 112. Nastavu je otkazalo nekoliko škola.

Pored krova jedne škole, pokidan je krov lokalne psihijatrijske ustanove i stambene zgrade. Sav materijal se srušio na automobile koji su bili parkirani u blizini.

Do 11 sati vatrogasci su imali 45 intervencija.

Ova bura je iznenadila mnoge, a najveća brzina vetra je bila oko 200 kilometara na sat.

Zbog jakih udara bure prekinuto je više trajektnih linija prema srednjedalmatinskim ostrvima, a zbog nemogućnosti privezivanja u trajektnoj luci Supetar na Braču, u četvrtak ujutru se u Split vratio trajekt koji plovi na toj liniji.

- Trajekt koji je jutros isplovio iz splitske trajektne luke prema Supetru zbog jakih udara vetra nije se mogao privezati u luci u Supetru, pa nije došlo do iskrcavanja - rekao je Ante Mrvica, koordinator Jadrolinijinog splitskog vodenog područja.

Foto: Tanjug/FaH Foto: Tanjug/FaH

Orkanska bura je u prepodnevnim satima prevrnula teretno vozilo kod Splita. Dve osobe su povređene.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snezana яяя

    5. mart 2015 | 18:13

    Uh,samo da ne odnese neke nase komentatore,nece bojim se,imati ko da nas zabavlja.

  • Max

    9. mart 2015 | 23:55

    Primecujem da ova ga. Snezana zeli biti svakom loncu poklopac. Lapaca!!!

  • Mama Huanita

    9. mart 2015 | 11:43

    Eee moj Jovane Jovo,jedini u majke! Ne moj sine govoriti krivo,bi po Snezanu ,niti po druge komentatore! Ovo ti je luda cuca, I svi lage..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA