≫ 

Vremenska prognoza do kraja dana (9. avgust 2018. godine): Temperature do 35 stepeni zadržaće se i narednih dana (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 1

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji do kraja dana sunčano i toplo, u popodnevnim časovima u planinskim predelima moguća je retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, a temperature do 35 stepeni zadržaće se i narednih dana. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno i jak. Maksimalna temperatura od 31°C do 35°C.

U Srbiji i narednih dana sunčano. Sredinom dana i posle podne ponegde se očekuje razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Za vikend temperatura u manjem padu, ali će i dalje biti toplo sa maksimalnom temperaturom od 27°C  do 33°C. Početkom sledeće sedmice ponovo u većini predela tropski toplo, temperatura do 35°C.

Početkom sledeće sedmice ponovo u većini predela tropski toplo / Foto: Tanjug

U Beogradu do kraja dana sunčano i tropski toplo. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Maksimana temperatura 33°C.

U Beogradu i narednih dana sunčano. Za vikend temperatura u manjem padu, ali će i dalje biti toplo sa maksimalnom temperaturom oko 30°C. Početkom sledeće sedmice ponovo tropski toplo, temperatura do 33°C.

Želite da pocrnite? Ovo je 10 zapovesti pravilnog sunčanja

U petak oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom biće na zapadu i severozapdu Evrope i u tim predelima biće i najsvežije, a na Britanskim ostrvima temperature uglavnom neće prelaziti 20°C. U ostalim predelima biće sunčano i veoma toplo, u centralnim i jugoistočnim predelima Evrope i tropski toplo. Najtoplije biće na Balkanskom poluostrvu, temperatura do 38°C.

Na severu Grčke u petak sunčano i tropski toplo. Duvaće umeren do jak severni vetar, na ostrvima pojačan, dok će u Solunskom zalivu duvati slab vetar promenljivog pravca. Minimalna temperatura će biti od 19°C do 24°C, maksimalna dnevna temperatura od 29°C do 34°C.

U Grčkoj temperature do 34. stepena / Foto: Katarina Korša

Na crnogorskom primorju u petak sunčano i tropski toplo. Duvaće slab do umeren zapadni vetar. Minimalna temperatura od 22. do 26. stepena, a maksimalna dnevna od 30°C do 37°C

Na hrvatskom primorju u petak do 37°C. Duvaće vetar promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 19°C do 24°C, a maksimalna dnevna od 30°C do 37°C.

(Telegraf.rs / Katarina Korša)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    9. avgust 2018 | 21:23

    Izgleda da je stiglo leto. Al sad se bunimo što je toplo......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA