≫ 

Vremenska prognoza do kraja dana (11. avgust 2018. godine): Sunčano i toplo, a na severu i zapadu zemlje sa nešto više oblačnosti (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

Do kraja dana u Srbiji zadržaće se toplo i sunčano vreme. Na zapadu i na severu Srbije biće nešto više oblačnosti, a posle podne u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Duva slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području jak, a krajem dana u slabljenju. Trenutne temperature kreću se u rasponu od 22. do 28. stepena, a nakon 17h biće u blagom padu.

Narednih dana u Beogradu tropski toplo. Maksimalne temperature biće od 30 do 35 stepeni. U košavskom području duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, a u utorak će biti u slabljenju. U utorak se, takođe, u toku večeri u severnim i zapadnim predelima očekuje povećanje oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Kišovito i oblačno vreme zadržaće se u sredu i četvrtak. Ipak, biće i dalje toplo sa temperaturom u većini predela od 26 do 32 stepena.

U Beogradu do kraja dana sunčano i toplo, povremeno uz oblačnost. Duva umeren jugoistočni vetar. Trenutna temperatura iznosi 29 stepeni.

Izuzetno toplo vreme zadržaće se do srede, kada nas očekuje promenljivo oblačno vreme, a biće uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar će biti u skretanju na severozapadni, a temperatura u manjem padu. Ipak, biće i dalje toplo, sa temperaturom oko 27 stepeni.

Tropske temperature zadržaće se do početka naredne sedmice / Foto: A. Nalbantjan

Vremenska prognoza za Evropu:

Na severu i severozapadu Evrope sutra oblačno sa kišom. Lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće ponegde i u centralnoj Evropi, u oblasti Alpa i ponegde na zapadu Balkanskog poluostrva. Prethodnih nekoliko dana područje centralne Evrope (Švajcarska, Austrija, Nemačka) borilo se sa bujičnim poplavama i olujama sa gradom zbog proboja hladnog vazduha sa Atlantika. Na sreću, iznad ovog dela kontinenta narednih dana biće pretežno sunčano i bez padavina. U ostalim predelima Evrope sutra vedro. Najhladnije biće na severozapadu Evrope sa temperaturom oko 15, a najtoplije na jugu Evrope, sa temperaturom i preko 35 stepeni.

Sutra na grčkom primorju sunčano i toplo. Duvaće umeren do jak severoistočni vetar, svuda sem u Solunskom zalivu gde će vetar biti slab. Minimalna temperatura od 17 do 22, maksimalna dnevna od 27 do 32 stepena.

Na crnogorskom primorju sutra takođe toplo i sunčano. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 22 do 25, maksimalna dnevna od 30 do 34 stepena.

Na hrvatskom primorju nas očekuju slične vremenske prilike. Minimalna temperatura od 19 do 24, maksimalna dnevna od 29 do 36 stepeni.

(Telegraf.rs / Biljana Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA