≫ 

Novi požari u Grčkoj: Gori Evia, vetar ometa gašenje, evakuisana dva sela i manastir (FOTO) (VIDEO)

Vatrogasne službe navode da u gašenju učestvuje 50 vatrogasaca sa 21 vozilom , a pomoć pružaju i četiri aviona i helikoptera

  • 0

Šumski požar koji je danas izbio na grčkom ostrvu Evia, oko 70 kilometara od Atine, zbog jakog vetra i suvog rastinja preti da ugrozi šire područje, pa su iz predostrožnosti evakuisana dva sela i manastir. 

Za sada nema izveštaja o povređenima ili eventualnoj šteti.

Vatrogasne službe navode da u gašenju učestvuje 62 vatrogasca sa 28 vozila, a pomoć pružaju i četiri aviona i helikoptera.

Kako prenose grčki mediji, požar je izbio u borovoj šumi u okrugu Dirfion, a preventivno je naređena evakuacija stanovnika sela Kondotispotis i Stavros.

>>> Dva požara besne na Zakintosu: Snažan vetar raspiruje vatru (VIDEO)

Glavni put od 180 kilometara koji vodi kroz ostrvo obustavljen je za saobraćaj u oblasti koja je u blizini požara, saopštila je policija.

Policija je pozvala ljude koji žele da iz severnog dela Evije stignu do Atine koriste trajekte koji će raditi celu noć, preneo je AP.

>>> Napaćeni narod beži u more od vatre, u rukama nose ono što im je preostalo: Bolne scene iz Grčke, još jedan dečak pronađen mrtav (VIDEO)

Saobraćaj između autoputa Hakida i severne Evije je zabranjen a u celoj oblasti je zbog dima veoma loša vidljivost.

U poslednjih nekoliko nedelja, vlasti su više puta izdale upozorenja da bi požar mogao da se izbije u različitim regionima Grčke, posebno nakon onog koji je pogodio Atiku, u kome su život izgubile 94 osobe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA