Današnja vremenska prognoza (8. septembar 2018. godine): Jutro nas je iznenadilo kišom, posle podne sa više sunčanih intervala

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Beogradu u subotu pretežno sunčano, povremeno uz oblačanost. Duvaće umeren severozapadni vetar. Maksimalna dnevna 27°C.

Na severu i istoku Srbije u subotu pretežno sunčano i toplo. U ostalim predelima Srbije biće promenljivo oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito u južnim, jugozapadnim i zapadnim predelima. Duvaće umeren, na istoku Srbije i jak severozapadni vetar. Maksimalna dnevna od 20°C na jugu do 28°C na severu i istoku Srbije.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 15. septembra, biće pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

Samo u nedelju, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuju se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom u planinskim predelima.

U Beogradu narednih dana sunčano i toplo. Maksimalna temperatura biće uglavnom od 26 do 28°C. U drugoj polovini sledeće sedmice još toplije, maksimalna temperatura i preko 30°C.

Evropa:

U subotu oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom biće u severnim, severozapadnim, istočnim i jugoistočnim predelima Evrope. U ostalim predelima očekuje se suvo i uglavnom sunčano. Najhladnije biće u Norveškoj sa temperaturom oko 15°C. Najtoplije biće na jugu i jugozapadu Balkana, temperatura preko 30°C.

Na grčkom primorju u subotu suncano i toplo. Duvace slab do umeren juzni vetar. Maksimalna dnevna od 28°C do 32°C.

Na crnogorskom primorju u subotu pre podne sunčano i toplo, posle podne nedtabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren, severozapadni. Minimalna temperatura od 18°C do 21°C maksimalna od 26°C do 30°C.

Na hrvatskom primorju u subotu sunčano i toplo, a posle podne ponegde se ocekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom uglavnom u Dalmaciji. Duvace slab do umeren vetar. Minimalna temperatura od 16°C do 22°C, a maksimalna od 25°C do 30°C.

(Kristina Stojanović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA