ORIGINALNO: Progutao prsten i išetao iz zlatare!

Krađa u TC "Ušće" je otkrivena tek na osnovu snimka iz video-nadzora, koji je tri puta pregledan dok trenutak gutanja prstena nije uočen

  • 0

Beograđanin P. D. (38) pokušao je u petak uveče da ukrade dijamantski prsten iz zlatare "Jokić S & L" u tržnom centru "Ušće" tako što je, iskoristivši nepažnju radnice, progutao skupoceni komad nakita, a onda krenuo da izađe iz zlatare.

Ipak, obezbeđenje ga je zadržalo na izlazu, a krađa je otkrivena tek na osnovu snimka iz video-nadzora, koji je tri puta pregledan dok trenutak gutanja prstena nije uočen. Lopov je iste večeri uhapšen, a izuzetno vredan prsten juče je vraćen u zlataru.

P. D. je u zlataru "Jokić S & L" ušao u petak uveče, kada su u njoj bili samo radnik i radnica.

- Čovek potpuno prosečnog izgleda ušao je u zlataru i tražio od radnice da mu pokaže prstenje. Inače, u ovoj radnji drže veoma skup nakit, poput marke "šopard", kao i satove poznatih marki. Dok se radnica okrenula da mu donese i pokaže još jednu paletu sa prstenjem, on je na brzinu ubacio u usta prsten, jedan od najskupljih komada u radnji – priča izvor iz istrage.

Kada se radnica okrenula i videla da prstena nema, pitala ga je gde je i šta je uradio sa prstenom.

- Međutim, on se pravio lud i rekao da ništa nije uradio. Onda je hteo da izađe, ali ga je obezbeđenje zadržalo na izlazu, rekavši da mora da sačeka policiju. Njemu je onda, navodno, pozlilo zbog stresa, pa je seo i od radnice tražio čašu vode. Donela mu je, ne znajući da on u ustima ima prsten i da ga je tek tada progutao jer iz prve nije uspeo - priča izvor.

Policija je ubrzo došla, P. D. je pretresen, ali prstena nije bilo. Onda su krenuli da gledaju snimak video-nadzora. Na njemu je sve naizgled bilo u redu, ali su onda, tek tokom trećeg pregledanja, uočili trenutak u kome je on izuzetno vešto i neverovatnom brzinom ubacio prsten u usta.

Sumnje nije bilo kada su u zlataru ubrzo došli radnici iz susedne zlatare "Stefanović" i prepoznali ga, rekavši da je kod njih u dva navrata pokušao da ukrade nakit. P. D. je potom priveden, a samo dva dana pre neuspele krađe u "Ušću" izašao je iz pritvora.

(Telegraf.rs / Izvor: Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA