HUMANI, POMOZITE! Akcija za pomoć Aleksandri Mitrović

Aleksandra Mitrović (28) više od pola života je na dijalizi i nedostaje joj 50.000 evra za transplantaciju bubrega

  • 1

Aleksandra Mitrović (28) više od pola života je na dijalizi, a ozbiljni problemi sa bubrezima oštetili su joj sluh, tako da se sada sporazumeva tako što čita s usana. Da bi se pomoglo Aleksandri da prikupi novac za operaciju, u Osnovnoj školi "Vojvoda Radomir Putnik" na Dedinju organizovana je humanitarna akcija čiji su glavni akteri učenici.

Transplantaciju bubrega Aleksandra bi mogla da uradi u Beču. Međutim, ne može još da se prijavi za operaciju, jer joj nedostaje još 50.000 evra od potrebnih 100.000 evra. Posle Aleksandrinog učešće u emisiji "Plesom do snova", učiteljica Nada Radojkov iz OŠ "Vojvoda Radomir Putnik" animirala je decu da prave nakit i novac od prodaje daju Aleksandri.

Aleksandra Mitrović je pacijent koji pripada rizičnoj grupi i mora biti operisana u Austriji. Klinika AKH je prihvatila njen slučaj, ali država Srbija još nije potpisala tvining ugovor da bi Aleksandra mogla da ode na transplataciju. Iako taj ugovor može biti potpisan na pojedinačnoj osnovi  i lekar AKH bolnice je slao pismo, Aleksandra i dalje čeka, a njene vene otkazuju.

Na društvenoj mreži Tviter pokrenuta je akcija za prikupljanje potpisa radi upozorenja nadležnih da treba nešto da preduzmu. Na sajtu www.peticije24.com objavljena je peticija i poziv za pomoć.

- Molimo vas da potpišete ovaj apel da se Ministarstvo zdravlja pokrene i spasi jedan mladi život - navodi se u apelu.

Ukoliko želite da pomognete Aleksandri, broj dinarskog žiro-računa glasi:

Banka Intesa 908-16001-87 poziv na broj 51-102-0000356/8.

(A. T. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    8. septembar 2012 | 11:16

    Vazno da nasa drzava ima para za onog iz amerike sto je tuko amerikanca i platila milion eura,onda placaju pevace da pevaju po trgovima i koje kakve gluposti a ovako za mladu decu nemaju para!!!Bruka i sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA