NA CRTU TADIĆU I ĐILASU: Kuzmanović treći kandidat za predsednika DS!

DS nije u prethodnom periodu unapređivala sebe, a odluke su donošene u izuzetno uskom krugu ljudi. Ja želim to da promenim- kaže Kuzmanović

  • 5

Branislav Kuzmanović, funkcioner Demokratske stranke i predsednik SO Vračar, biće treći kandidat za predsednika Demokratske stranke, potvrdio je za Telegraf.rs ovaj funkcioner DS-a !

- Tačno je da najozbiljnije razmišljam da se kandidujem za predsednika Demokratske stranke, ali to još nisam uradio. Naša stranka ima 100.000 članova i treba iskoristiti taj potencijal i ideju koju oni imaju. Ja želim samo da budem reprezent te ideje. DS nije u prethodnom periodu unapređivala sebe, a odluke su donošene u izuzetno uskom krugu ljudi. Ja želim to da promenim- kaže Kuzmanović.

On je uveren da ima šanse na predstojećem izboru protiv dva kandidata, i napominje da ukoliko bi prešao u drugi krug izbora, da bi dobio bilo koga od dva najzastupljenija kandidata u medijima, Borisa Tadića i Dragana Đilasa.

- Očekuje se utvrđivanje procedure za kandidaturu, a oni će najverovatnije biti isti kao i na prethodnim izborima, a to je predlaganje od strane 20 opštinskih odbora DS-a ili 40 članova Glavnog odbora. Ukoliko sve bude u redu, kandidovaću se i mislim da imam realne šanse na predstojećoj skupštini. Znam za ocene da je moja kandidatura samo pomoć oko usitnjavanja glasova jednom ili drugom kandidatu, ali to nije tačno. Nemam veze ni sa jednim od dvoje kandidata, i trudiću se da pobedim na izborima - rekao je Kuzmanović

Predsednik Opštine Vračar rođen je 19. decembra 1968. u Beogradu. Član Demokratske stranke je od 2. februara 1990. Pre javnog angažmana bavio se programiranjem i računarskim novinarstvom, a po zanimanju je inženjer elektrotehnike.

Međutim, način na koji će se pretendenti za prvog čoveka kandidovati i kako će izgledati glasanje, još uvek je nepoznanica. Izbor definiše Pravilnik o izboru predsednika, ali on još uvek nije utvrđen, saznajemo u ovoj stranci. Po dosadašnjoj praksi, kandidata za predsednika je mogao da predloži Pokrajinski odbor DS-a, Gradski odbor, određeni broj Opštinskih odbora, poslanički klub u Skupštini Srbije ili određeni broj članova GO DS-a.

Sam proces kandidovanja i izbora  utvrdiće se na predstojećoj sednici Izvršnog Odbora ove stranke. Na toj sednici, definisaće se način kandidovanja, ukupan broj delegata, kao i sve formalnosti oko same kandidature i procesa glasanja na predstojećoj Izbornoj skupštini Demokratske stranke.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko Drndic

    21. septembar 2012 | 14:56

    Kuzmanovic za predsednika DS? Ha, ha, ha..... Mozda za direktora Embel Rive ili Medrana. A u stvari ovaj cirkus u DS i trazi takve ljude...

  • Boris

    21. septembar 2012 | 14:27

    Pravi demokrata! 22 godine clan. Covek ostvario 55% za DS na Vracaru, ima nesporne rezultate, razume stranku, takvi kao on mogu da vrate DS na pravi put. Umorni su clanovi i od Tadica i od Djilasa. Treci kandidat je ispravan put!

  • lika

    21. septembar 2012 | 14:41

    Ovo nikako nije dobro za Djilasa.pa to je njegov maticni odbor.a podrzace drugog coveka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA