Evo zašto su Kinder jaja zabranjena u SAD!

Kinder jaja su zabranjena za prodaju i uvoz u Americi jer se smatraju opasnim za decu, prema regulativi Agencije za lekove i hranu FDA, koja datira još od 1938. godine

  • 15

Amerikanci pojedine suvenire ne smeju da unose u zemlju kada se vraćaju iz inostranstva. Iako je zabrana razumljiva za pojedine proizvode, poput absinta, na listi zabranjenih su i Kinder jaja.

Prema regulativi Agencije za lekove i hranu FDA, koja datira još od 1938. godine, u SAD se ne mogu prodavati slatkiši koji unutar sebe sadrže nejestivi deo. Naime, s obzirom da se kapsula sa igračkom nalazi unutar čokolade, odnosno potpuno je okružena njome, Kinder jaja su zabranjena za prodaju i uvoz u Americi jer se smatraju opasnim za decu.

Takođe, osim Kinder jaja zabranjeno je uneti u zemlju pravi absint, kao i kubanske cigarete. Amerikanci su već pokretali peticije za ukidanje zabrana, ali bez većeg uspeha.

Kazna za pokušaj "krijumčarenja" Kinder jaja u Ameriku iznosi 2.500 dolara i to po jajetu. Carina u SAD je samo tokom 2011. godine zaplenila više od 60.000 komada.

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sasvim logično

    25. jun 2014 | 01:13

    Ovo je skroz razumljivo.Pa kako ti jednom prosečnom Amerikancu da objasniš da se Kinder jaje otvori na pola,da se ono žuto ne jede i sl.Ne moguće.Ipak je to zbog američke inteligencije.

  • Petrovasila

    24. jun 2014 | 23:06

    steroidi i gmo ishrana su dozvoljeni..

  • JA

    24. jun 2014 | 22:47

    Boze stvarno su ludi (^^^)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA