Ovaj čovek je bio dovoljno lud da izvede eksperiment na sebi! Pogledajte šta je uradio (VIDEO)

Muškarac je gurnuo ruku u tečni azot! S obzirom na to da je njegova temperatura od minus 195 do minus 210 stepeni šta mislite šta mu se dogodilo?

  • 5

Da li ste se ikada zapitali šta bi se desilo da stavite ruku u posudu punu tečnog azota? S obzirom na to da je njegova temperatura od minus 195 do minus 210 stepeni, da li bi  vam se ruka smrzla?

Ako ste gledali klipove, odnosno oglede u kojima su razni predmeti stavljani u tečni azot, a koji su po vađenju jednostavno pucali pomislićete da to i nije baš dobra ideja.

Ipak, verovali ili ne, vaša ruka bila bi sigurna zahvaljujući slabo poznatom fenomenu zvanom Lidenfrostov efekat. Upravo zahvaljujući primeni tog efekta ovaj čovek je u svom eksperimentu dokazao da je moguće proći bez povreda.

Ovaj fenomen često možete da vidite i u vašoj kuhinji. Kada vam voda kapne na vruću šerpu ona praktično lebdi jer je oslobođena para vrlo slab provodnik između kapi i vrele površine i zapravo služi kao toplotni izolator. 

Pogledajte video i ne pokušavajte ovaj eksperiment kući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Macika

    12. jul 2014 | 18:53

    Kuci necu, a kod kuce mozda i hocu ;)

  • Makijaveli

    12. jul 2014 | 22:58

    Pun je YouTube likova koju sipaju u usta tečni azot, i ne desi im se ništa zbog već pomenutog efekta. Tako da su oni luđi od ovog lika.

  • Enzo

    12. jul 2014 | 20:26

    ?¿

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA