Ovo je najveći turban na svetu i potrebno je 6 sati da ga stavite na glavu (FOTO) (VIDEO)

Ovaj ekstra veliki ukras za glavu težak je 45 kilograma, a dugačak 645 metara kada se odmota. Dužina tkanine još nije zvanično verifikovana, a ako bi bila tačna, mogla bi da obori trenutni Ginisov rekord

  • 4

Upoznajte pobožnog Sika, jedne od religija u Indiji, Avtra Sing Mana, ponosnog vlasnika najvećeg turbana na svetu.

Sveti čovek kaže da je njegov ekstra veliki ukras za glavu težak 45 kilograma, dugačak 645 metara kada se odmota, kao 13 olimpijskih bazena. Šezdesetodogodišnjak je prethodnih 16 godina postepeno dodavao materijal i sada mu je potrebno šest sati da ga namesti.

- Ne posmatram ga kao teret, srećan sam kad ga nosim. Kada ga nemam na sebi, osećam se nepotpuno. Kao da deo mene nedostaje. Bojim se da može da mi padne u nekom trenutku - kaže vlasnik turbana.

Dodaje da dok god bude imao snage, nosiće ga. Većina drugih Sika nose turbane dužine između 5 i 7 metara, ali je gospodin Man, iz Pandžaba, odlučio da sve podigne na viši nivo.

Dužina tkanine još nije zvanično verifikovana, a ako bi bila tačna, mogla bi da obori trenutni Ginisov svetski rekord dužine turbana koji iznosi 400 metara.

Sa punom odećom, on nosi i mač i teške narukvice, koje imaju 39 kilograma. Zbog visine i težine njegovog turbana, teško da može da uđe u automobil. Tako da se vozi motorom na svojim redovnim hodočašćima kroz Pandžab.

Pogledajte video:

YouTube / Barcroft TV

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA