OD OVOG ĆE VAM ZASTATI DAH: Ono što je uradio ovaj mladić je na ivici mogućeg (FOTO) (VIDEO)

Na čuvenoj brani gde je snimljen jedan od filmova o Džejmsu Bondu mladi Džulijan Mitermajer oborio je svetski rekord u hodu po žici i to na visini od 200 metara

  • 4

Džulijan Mitermajer (21) srušio je svetski rekord hoda po žici, pošto je prešao čak 224 metra, na zastrašujućoj visini od čak 200 metara. Rekord je do sada držao Amerikanc Džeri Mizevski, a Mitermajer ga je premašio za 10 metara.

Sve se odigralo na švajcarskoj brani Movusan, istoj onoj gde je snimljen i jedan od filmova o Džejmsu Bondu.

- Za hod mi je trebalo 40 minuta, na visini od 200 metara. Izveo sam ga na najvećoj evropskoj brani. Osećaj je zaista čudan. Brana je prilično "kul", zastrašuje i motiviše istovremeno. Što sam bliži bio sredini, to je nervoza bila veća. Nisam imao osećaj da se približavam cilju, a stopala su počela da bole, i to veoma jako - rekao je Džulijan za sajt "RedBull.com".

Ovaj mladić priznao je da je u početku bio jako uplašen, i da uopšte nije očekivao da će iz prvog pokušaja oboriti svetski rekord. Ipak, kako je istakao, nije poklekao isključivo zbog mentalne snage, ali i da su poslednjih 30 metara bili najkritičniji.

- Mi, hodači po žici, poslednjih 30 metara zovemo "tranzicija". Tu se oscilacije radikalno menjaju, a ljuljanje postaje manje, ali oštrije, te iziskuje potpunu promenu stila hodanja. Jedva sam izdržao na kraju, stopala su mi se znojila, kolena tresla, ali sam presrećan što sam uspeo. Zahvalan sam svom timu, kojem sam stavio život u ruke - za kraj je rekao Džulijam Midermajer, novi svetski rekorder u dužini hoda po žici.

(Telegraf.rs / Izvor: redbull.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA