Pogledajte ovu misterioznu građevinu, oduševićete se! (VIDEO)

Ovu kuću na pet spratova sagradio je ekscentrični inžinjer Frenisis Li Smit, i to isključivo od borova, čak i nekih koji su bili oštećeni u šumskim požarima. Smit je ovu kuću napravio sam, sa svojih deset prstiju

  • 0

Otprilike dvadesetak kilometara istočno od nacionalnog parka Jeloustoun, nalazi se građevina poznatija kao Kuća Smitovih.

Ovu kuću na pet spratova sagradio je ekscentrični inžinjer Frenisis Li Smit, i to isključivo od borova, čak i nekih koji su bili oštećeni u šumskim požarima. Smit je ovu kuću napravio sam, sa svojih deset prstiju. Gradnju je započeo 1980. godine, u nameri da napravi brvnaru koja bi se stapala sa divljinom Vajoming.

Njegova porodica je živela tu jedno vreme, uprkos tome što nije bilo struje, i što je jedini izvor toplote bio drveni šporet. Sto je bio ogromni panj, a kao stolice su poslužili manji panjevi. Nije bilo spavaćih soba, nego je cela porodica spavala u vrećama za spavanje.

Kada je počeo više vremena da provodi na gradnji kuće nego sa porodicom, supruga se razvela od njega i otišla sa decom, što ga je nateralo da još dublje uđe u svoju opsesiju. Celu kuću je gradio "iz glave" bez ijednog jedinog nacrta.

Nažalost, njegova opsesija mu je i odnela život, jer je 1992. godine pao sa balkona dok je radio na kući, i preminuo od zadobijenih povreda.

Njegova porodica tvrdi da Smit nije bio mentalno bolestan, i da ova građevina nije rezultat toga. Sada pripada njegovoj kćerci koja prikuplja novac za restauraciju očevog životnog dela.

Pogledajte ovu građevinu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA