MISTERIOZNA PRIČA: Morao je da odluči da li će ubiti brata ili osam nedužnih ljudi. Šta biste vi uradili?

Taj dan na Železnici je činio kao i svaki drugi radni da, ali je onda stigao radni zadatak i na čuvaru pruge je bila neverovatna odluka

  • 24

Svi misle da lekari, hirurzi, policajci i vatrogasci imaju odgovorne poslove, međutim, ono što se desilo ovom čuvaru pruge primoralo ga je da donese odluku sa kojom se niko ne susreće.

Isprva, bio je to dan kao i svaki drugi, naročito zaposlenima na srpskim prugama. Vozovi su prolazili retko, a zaposleni su gledali kako da ubiju vreme. Međutim, onda je stigao radni zadatak.

Predrag i Nenad su bili braća, i zajedno su se zaposlili u Železnici. Predrag je radio kao čuvar pruge, a Nenad na održavanju iste. Odrastali su u malo gradu, u kome je bilo gotovo nemoguće naći posao, i kada je Železnica raspisala konkurs u nedostatku izbora im se to učinilo kao dobro prelazno rešenje. Obojica su završili srednju mašinsku školu, tako da sam posao nije bio nešto mnogo težak i nepoznat.

Trebalo je popraviti deo pruge, očisititi pragove, staviti nove šrafove, proveriti šine i još gomila sitnih zadataka. Nenad je, kao početnik, radio na jednom kraku pruge na kome je bilo manje posla, a ostatak radnika je bio na drugom. Predrag je pomagao šta treba i ujedno obavljao i skretničarski posao.

- Mali, brzi voz koji stiže za 15 minuta prebačen je na ovaj treći kolosek - reče jedan od majstora Predragu.

Otišao je do kancelarije da ispuni papirologiju za taj dan, kada je začuo sirenu voza.

Evo ga brzi, on da prođe i mirni smo za danas - pomislio je. Međutim, nešto mu se učinilo čudnim kod zvuka sirene, kao da je bila bliže nego što je trebalo da bude. Ustao je i otišao do prozora.

Istrčao je napolje bez daha, shvatio je da nema vremena da maše mašinovođi da ukoči, i da ne može da dozove brata i radnike koji su radili na kolosecima. Voz je brzo išao prema njima. Otrčao je do poluge za skretnicu i grčevito je uhvatio. Već je bilo kasno da voz ode na treći kolosek, morao je da izabere jedan od preostala dva. Na jednom mu je bio brat, na drugom osmorica kolega....

Na Predragu je bio jeziv izbor - da li da spasi jedan život i usmrti osmoricu nedužnih ljudi, ili spasi osam života a ostane bez člana svoje najuže porodice. Vremena za razmišljanje je sve manje. Zažmurio je i povukao polugu......

Koju bi ste polugu bi povukli? Šta bi ste vi uradili da ste na Predragovom mestu? Vaš nastavak priče možete ostaviti u komentarima.

Ako vam se dopala ova priča možete pročitati i Mislio je da je ušao u sasvim običnu radnju, ali ono što ga je unujtra sačekalo potpuno je promenilo njegov životBila je to naizgled obična noć u taksiju, a onda je u kola ušla devojka koja je promenila sve i Našao je loto listić, trošio milione evra, a onda je zazvonio telefon i promenio sve!

**Ova priča je fikcija, svaka sličnost sa stvarnim ličnostim i događajima je slučajna.**

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • ズ1枚とピリ辛の

    1. oktobar 2014 | 21:13

    Uzeo bih kit kat I napravio pauzu.

  • TheSooN

    1. oktobar 2014 | 21:13

    Spasio bih brata,brat za brata!

  • Slobo

    1. oktobar 2014 | 22:40

    Ova prica ima neki cilj.Moguce da strucnjaci analiziraju odgovore I daju svoje misljenje o stanju nacije odnosno njenog trenutnog mentalnog stanja.Prvo opisana situacija nije primerena za komentar, jer u takvim trenucima nema mnogo vremena za razmisljanje I analizu. Zato svaki odgovor je nepouzdan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA