USPAVANA LEPOTICA, ALI STVARNO: Ova devojka spava 20 sati dnevno (VIDEO)

- Provela sam više od pola života spavajući i sećam se samo delića stvarnosti, kao da se preko pola mog života nije ni dogodilo - rekla je Bet Gudijer

  • 2

Dvadesetogodišnja Bet Gudijer pati od Klajn Levinovog sindroma, ili takozvanog "sindroma uspavane lepotice", zbog kojeg spava i do dvadeset sati dnevno, a i kada je budna mora da bude pod konstantnim nadzorom roditelja, jer nije u stanju da odvoji san od jave.

Ovaj retki neurološki poremećaj nastupio je kad je imala 16 godina i od tada ona spava u proseku po 18 sati dnevno.

Kada nastupi epizoda, u proseku jedna na svakih 5 nedelja, u stanju je da prespava i do tri nedelje, i mora biti pod konstantnim nadzorom, svih 24 časa dnevno. Čak i kada se probudi, u stanju je kada ne može da odvoji san od jave.

- Provela sam više od pola života spavajući i sećam se samo delića stvarnosti, kao da se preko pola mog života nije ni dogodilo - rekla je Bet u gostovanju na televiziji. U epizodama kada je budna, ume da bude depresivna, što je posledica sindroma.

Njena porodica je sve vreme uz nju i trudi se da joj epizode budnosti što više ulepša i ispuni.

Na svetu 1000 ljudi boluje od ovog sindroma, od toga su preko 700 muškarci. Ne zna se šta ga izaziva i kako se leči, mada neki lekari tvrde da se sindrom povuče sam od sebe za nekih 10 do 15 godina.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • JA

    21. oktobar 2014 | 14:49

    Jako mi je zao ove devojke.Stvarno"prespavljuje"najlepse godine svog zivota.Ja sam pre15ak godina bio jako depresivan posle oceve smrti(naravno moja depresija je bila10%od muka koje ima ova nesretna devojka),i znao sam raditi,uciti cele nedelje,ali kada dodje vikend,ja sam subotom ili nedeljom morao spavati jedan ceo dan(znaci celih24h).Kao da sam na taj nacin"punio baterije"za sledecu radnu nedelju.Bogu hvala to je proslo,ali sada znam koliko je depresija pogubna,narocito za mlade ljude.

  • bla

    21. oktobar 2014 | 21:40

    samo ti spavaj srce milo...nista nisi propustila....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA