On je bio na najradioaktivnijim mestima na svetu. Pogledajte šta mu se desilo (VIDEO)

Nuklearne elektrane, istraživački reaktori, nuklearne medicinske ustanove i rudnici uranijuma u Černobilju i Fukušimi, najbolje pokazuju tragove katastrofa, koje su imale i globalni uticaj

  • 6

Grupa istraživača i dokumentarista odlučila je da poseti najradioaktivnija mesta na svetu i da napravi film koji će govoriti o posledicama katastrofa koje su se ovde dešavale. Dokumentarac će se emitovati 2015. godine i ima cilj da otkrije kako su uranijum i radioaktivnost uticali na savremeni svet.

Destinacije ovog tima koji objavljuju svoje najnovije eksperimente i istraživanja na video blogu i Jutjub-kanalu Veritasium, bile su Černobilj i Fukušima, koje su pravi primer ostataka posle ogromnih nesreća. Njihovi apokaliptični pejzaži svedoče o snazi i ozbiljnosti problema sa kojim su se suočile.

Posetili su i nuklearne elektrane, istraživački reaktori, nuklearne medicinske ustanove i rudnici uranijuma, kao mesta koja najbolje pokazuju tragove ozbiljnih katastrofa, koje su imale i globalni uticaj.

Na snimku je i objašnjeno da nivo radijacije varira u zavisnosti od nadmorske visine i geologije, pa su sve procene vrlo relativne.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA