TITANIK NIJE POTONUO: Pisac iz Engleske izneo LUDAČKU teoriju

- Oni koji su preživeli, izjavili su kuda su šetali palubom, ali na tom mestu su prema nacrtu broda trebale da budu kabine. Na osnovu toga zaključujemo da se ništa nije dešavalo na Titaniku - izjavio je oksfordski pisac Robin Gardiner

  • 24

Robin Gardiner (64) je oksfordski pisac koji je objavio novu knjigu u kojoj tvrdi da na dnu Antlantika ne leži Titanik.

Ono što svi znamo jeste da je Titanik pre 100 godina bio naveći brod na svetu za koji su svi mislili da ne može da potone. Međutim, 15. aprila 1912. godine se desilo suprotno kada je udario u santu leda i potonuo. Tada je život izgubilo 1.517 ljudi, ali nije sve bilo onako kako su svi pretpostavljali.

Gardiner je objasnio da njegova knjiga govori o teoriji zavere a da je to potkrpio i dokazima u vidu dokumenata i fotografija. Takođe ističe da se sve poklapa sa izjavama preživelih putnika.

- Oni koji su preživeli, izjavili su kuda su šetali palubom, ali na tom mestu su prema nacrtu broda trebale da budu kabine. Na osnovu toga zaključujemo da se ništa nije dešavalo na Titaniku - izjavio je Robin.

Foto: Wikipedia/Pmcyclist Foto: Wikipedia/Pmcyclist

Svi detalji broda su oni koji su otkrili da su putnici ustvari plovili drugim brodom i to Olimpikom. On ističe da je to isključivo bilo iz ekonomskih problema.

U pitanju je investitor J. P. Morgan, čelnik kompanije "Vajt Star Lajn" koji je bio do guše u problemima zbog novca, a kasnije je na njemu bio vršen i pritisak da finansira popravku Olimpika, koji je bio oštećen u sudaru sa drugim brodom.

Međutim, osiguravajuće kompanije nisu želele da pokriju troškove obnove Olimpika. Pored toga, Morgan je želeo da u SAD preveže i poluge vredne oko osam miliona funti kako bi se na taj način spasao od krize i tamo započeo novi život.

Foto: Wikipedia/Public domain Foto: Wikipedia/Public domain

Plan je bio da Olimpik isplovi umesto Titanika i da ga zadesi nesreća, kako bi firma "Vajt Star" dobila novac od osiguranja. Brodova za spasavanje je bilo dovoljno da spase sve putnike i članove posade. Osim toga, isplanirano je da u blizini budu drugi brodovi koji će priskočiti u pomoć.

- Mnogi putnici Titanika su opisali kako su u trenutku dok je brod udario u ledeni breg osetili podrhtavanje. Da je brod te veličine udario brzinom od 22 čvora u ogromnu santu leda sve bi se treslo i svi koji su bili na brodu bi sigurno pali, jer je silina udarca trebalo da bude mnogo jača - ubeđen je Robin.

Foto: Wikipedia/Public domain Foto: Wikipedia/Public domain

Pisac tvrdi da je Titanik nadalje plovio kao Olimpik da se ne bi otkrila prevara. Plus, Robin trenutno radi na dokumentarcu koji će, kako je ubeđen, promeniti istoriju.

Sigurno se neko od vas zapitao kako je moguće da neko "pomeša" ta dva broda? Odgovor je jednostavan, Olimpik je bio Titanikov brat blizanac pa su razlike između njih bile male.

(Telegraf.rs / Izvor: avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA