ZEMLJA SE NE OKREĆE OKO SUNCA: Senzacionalno otkriće saudijskog hodže! (VIDEO)

Saudijski hodža, Šeik Bandar al-Kaibari, svojom tvrdnjom izazvao je pravu lavinu komentara na internetu i društvenim mrežama

  • 51

Saudijski hodža odbio je teoriju da se Zemlja okreće oko Sunca, tvrdeći da naša planeta zapravo stoji u mestu. Njegove izjave su izazvale lavinu komentara na društvenim mrežama.

Nakon što se pošteno obrukao tokom svog obraćanja javnosti, hodža Šeik Bandar al-Kaibari pokušao je da objasni svoju teoriju.

- Pre svega, gde se mi sada nalazimo? Idemo na Šarjah aerodrom kako bi avionom otputovali u Kinu. Zamislite da se avion zaustavi u mestu dok je u vazduhu. Kina bi nam dolazila u susret da Zemlja rotira u jednom pravcu. Međutim, ukoliko se zemlja rotira u suprotnom smeru, avion nikada ne bi došao do Kine, s obzirom da se i ona isto rotira - izjavio je hodža.

Kao što smo već pomenuli, čudno zaključivanje ovog hodže dovelo je do lavine komentara na internetu, a Šeik Bandar al-Kaibari dobio je i svoj haštag, #cleric_rejects_rotation_of-Earth.

Ironično je što je hodža ovo izjavio na rođendan čuvenog Galilea Galileja, oca moderne astronomije.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Gost

    19. februar 2015 | 18:20

    Da sam ja Šeik, i meni bi Zemlja išla, okretala se ili stajala gdje poželim.

  • transfer blama

    19. februar 2015 | 18:11

    Molim te reci mi da se salis? Jel ti shvatas da se mi svi pre svega zajedno krecemo sa planetom? Nema relativnog kretanja planete u odnosu na nas. To bi znacilo da mi stojimo u mestu a planeta se krece!!! Da li si cuo za inerciju? Sramota me vase sramote. Te stvari se uce u sestom razredu osnovne.

  • Pravda

    19. februar 2015 | 17:50

    Boze, koja budaletina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA