Nikada ne biste pogodili šta ovaj čovek drži u frižideru mesecima (VIDEO)

Ako ste pomislili da u frižideru ima hranu koju je kupio pre mnogo godina - prevarili ste se

  • 0

Frižideri se uspešno koriste hibernaciju mnogih životinja. Zmije, gušteri, pa čak slepi miševi mogu da provedu i provode period hibernacije u kućnim frižiderima.

U ispravnost ovog sistema uverili su se i mnogi odgajivači kornjača. A jedan od njih je postavio video na Jutjubu - "Otpakivanje kornjače".

NIKOTINSKI ZAVISNIK: Kornjača puši 10 cigareta dnevno (VIDEO)

Životinja se smesti u kutiju koja se potom stavi u frižider. Za to možete koristiti kutije od kartona, drveta ili plastike.

Ipak, kartonske i drvene kutije nisu pogodne za vrste kornjača kojima je potrebna vlažnost, ali se mogu upotrebljavati kod vrsta sa suvom podlogom.  Kutije ne smeju da budu premale. Životinjama obezbedite dovoljno mesta kako bi mogle da se okrenu ako žele.

Inače, zimski san ili hibernacija je prirodni mehanizam kojim se hladnokrvne životinje štite od hladnoće. Hibernacija može da traje različito dugo u zavisnosti od vrste kornjače. Taj zimski san, u zavisnosti o kojoj vrsti je reč, može da traje od tri do šest meseci.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA