Pronađena najveća slatkovodna riba na svetu (VIDEO)

Džinovska raža koja je uhvaćena u reci Mae Klong koja je udaljena sat vremena vožnje od glavnog grada Tajlanda Bangkoka, dugačka je 4,3 metra, a široka 2,4, i teška je između 318 i 363 kilograma

  • 4

Naučnici su nedavno na Tajlandu uhvatili džinovsku ražu dugačku 4,3 metra i tešku 360 kg, za koju tvrde da je jedna od najvećih slatkovodnih riba na svetu koju je čovek uhvatio.

Dve najveće južnoazijske rečne ribe su zrakoperka Pangasianodon gigas i džinovska raža, a naučnici sada misle da znaju ko je na prvom mestu, piše Klix.ba, a prenosi B92.

Riba latinskog naziva Pangasianodon gigas može dostići dužinu i do tri metra, te težinu od neverovatnih 300 kilograma. Ipak, naučnici su nedavno na Tajlandu uhvatili ražu koja teži 60 kilograma više i koja je verovatno najveća slatkovodna riba na svetu.

Životinja je uhvaćena u reci Mae Klong, na lokaciji udaljenoj sat vremena vožnje od glavnog grada Bangkoka. Veterinarka Nantarika Čanšue, koja je pomogla da se riba uhvati i izmeri a da je ne povrede, rekla je za Nacionalnu geografiju da je dugačka 4,3 metra, široka 2,4 metra, a teška između 318 i 363 kilograma.

Na nesreću naučnika, riba nije mogla biti regularno izmerena zbog svoje nezgrapnosti. Bez obzira na to, Nacionalna geografija tvrdi da ona spada među najveće slatkovodne ribe ikada uhvaćene.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Chicha

    16. mart 2015 | 06:48

    Pre dvadeserak godina ruski patrolni čamac usmrtio ridu elisom.To je bilo na reci uz granicu s Kinom.Težila je oko 1800 kg.Spada u zaštićene vrste,tipa beluga.Preparirana je i nalazi se u nekom prirodnjačkom muzeju.Od mesa je napravljena spec. Hrana za astronaute.Bilo u riolovačkim novinama a i na tv.

  • džordž

    15. mart 2015 | 22:50

    predivna životinja..

  • GanyMede

    16. mart 2015 | 00:47

    :O

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA