KAKVO LUDILO: Na ovom aerodromu na svakih 90 sekundi sleti ili poleti jedan avion! (VIDEO)

Veliki broj sudara i nesreća kao i rizičnih situacija rezultat su malog broja zaposlenih, ali pored velike gužve, loše signalizacije i vidljivosti, ne može se sve pripisati faktoru ljudske greške i kontroli leta, jer je važno i uređenje samog aerodroma. Baš zbog toga je pokrenut projekat koji će rešiti komplikacije na aerodromu u Los Anđelesu

  • 7

Međunarodni aerodrom u Los Anđelesu je drugi po mnogoljudnosti u SAD. LAX se nalazi na jugozapadu grada duž Pacifika, 26 kilometara od centra Los Anđelesa. Međutim, zbog izrazite preopterećenosti aerodroma, pokreću se razne diskusije u vezi sa za avio-saobraćajem, pa je tako i LAX sa svim svojim prednostima i manama jedna od tema ovih rasprava i istraživanja.

KADA TE DOBITAK NA LUTRIJI ODVEDE U SMRT: Svi oni su imali sreće, a onda su ih zadesile strašne sudbine!

Rastući broj avionskih nesreća koje su se dogodile u poslednjih godinu dana na nebu i pistama, ozbiljno zabrinjava ljude koji nisu upućeni u pravila i nedostatke vazdušnog saobraćaja, ali i stručnjake koji se bave istraživanjem ovih problema. Zato je pažnja usmerena ka ovim preopterećenim aerodromima kao što je LAX, za kog važi uverenje da na njemu u proseku na svakih 90 sekundi sleti ili poleti neki avion, što je često predstavljalo veliki problem.

OVO SU TEORIJE ZAVERE O PADU AVIONA: Mnogi ne veruju da ga je kopilot namerno oborio!

Stravična tragedija koja se dogodila 1. februara 1991. godine na aerodromu u Los Anđelesu odnela je 36 života. Avion "Ju-Es era" 737 i letelica "Skajvesta" sudarili su se na pisti jer je jedan od njih već sletao dok je drugi stajao na istoj poziciji. Jedino što je sigurno jeste da ovde sekunde odlučuju o sudbini putnika, jer se sve dešava neverovatno brzo.

Veliki broj sudara i nesreća kao i rizičnih situacija rezultat su malog broja zaposlenih, ali pored velike gužve, loše signalizacije i vidljivosti, ne može se sve pripisati faktoru ljudske greške i kontroli leta, jer je važno i uređenje samog aerodroma. Baš zbog toga je pokrenut projekat koji će rešiti komplikacije na aerodromu u Los Anđelesu.

Prošle godine, LAX je oborio rekord iz 2000. godine uz pomoć 70.622.212 putnika, što je mnogo više u odnosu na prethodni rekord koji je iznosio 67,3 miliona ljudi koji su koristili usluge ovog aerodroma.

Aerodrom je poznat po dva prepoznatljiva obeležja, a to je "najprometnija destinacija na svetu" u 2011. godini, što znači da je imao najveći broj putnika koji nisu bili povezani sa drugim destinacijama.

Takođe, zauzima treće mesto po prometnosti avio-operacija, ali spada i u prvih pet američkih aerodroma za saobraćaj putnika i robe.

Od 2013. godine ovo je najveći aerodrom u Kaliforniji, a inače taj višegodišnji projekat važi za najveći projekat javnih radova u Los Anđelesu i istoriji. Cilj je renoviranje i poboljšanje programa za proširenje aerodroma, kao i renoviranje i prilagođavanje generaciji većih aviona.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ssss

    6. april 2015 | 14:20

    Na roissy charles de gaulle na svakih 30 sekundi

  • Dragan

    6. april 2015 | 20:21

    Frankfurt aerodrom gde na svakih 50 sekundi poleti ili sleti avion. Nemci su zakon!

  • Z3.5

    6. april 2015 | 14:29

    Frankfurt na majni aerodrom,gde inace radim.svakih 45 sekundi poletanje ili sletanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA