ZABORAVITE NA MONTE KARLO: Liberlend između Srbije i Hrvatske će biti novi poreski raj!

- Stvaranje Liberlenda apsolutno je ozbiljan politički čin - kaže Čeh koji je izabran za predsednika nove "države" između Srbije i Hrvatske

  • 1

Između Srbije i Hrvatske proglašena je najmanja "nezavisna suverena država" na Balkanu pod imenom Liberlend. Čeh Vit Jedlička koji je osnivač ove države objašnjava da se radi o ozbiljnom političkom projektu, iako stanovnici Baranje i ostalih delova Hrvatske smatraju da se radi o privlačenju medijske pažnje običnom glupošću.

STVORENA NOVA DRŽAVA IZMEĐU SRBIJE I HRVATSKE: Zove se Liberlend. Evo kako da stignete do nje (FOTO)

- Stvaranje Liberlenda apsolutno je ozbiljan politički čin - kaže Čeh koji je izabran za predsednika nove "države".

Zastava Liberlenda postavljena je na područje koje stanovnici ovoga dela Hrvatske nazivaju Siga. Međutim, reč je o, u ovom trenutku, ničijoj zemlji. Područje od sedam kvadratnih kilometara nalazi se na desnoj, hrvatskoj strani Dunava, ali katastarski pripada Srbiji.

On je rekao kako mu je najvažnije bilo da je samo mesto u skladu sa međunarodnim pravom. Ističe da mu se lokacija njegove države izuzetno sviđa jer je civilizovana i blizu njegovoj kulturi.

Foto Printskrin Foto Printskrin

- I stanovnici s kojima smo razgovarali, postavili su se vrlo prijateljski. Naišli smo na veliku potporu među lokalnim ljudima koji su nam rekli da žele biti građani Liberlenda. Obećali su nam i da će štititi našu državu pre nego što je stalno naselimo - dodao je on.

Inače, osnivač ove države živi u Pragu i član je jedne političke stranke desnice koja je blisk bivšem premijeru i predsedniku Češke Vaclavu Klausu. Jedlička misli da da nerešeno pitanje granica između Hrvatske i Srbije, ne predstavlja problem već da je to velika prilika za budućnost ove države.

On je dodao da će Liberlend postati ekonomsko čudo i porezni raj.

(Telegraf.rs/ Izvor: vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA