REŠITE OVU ZAGONETKU: Postoje tri prekidača, koji od njih je za lampu?

Pokušajte da rešite ovu mozgalicu koju je osmislio matematičar koji redovno postavlja zagonetke čitaocima britanskog "Gardijana"

  • 37

Britanac Aleks Belos jematematičar koji svake nedelje u "Gardijanu" postavlja čitaocima tog lista nove zagonetke. Ovoga puta izneo je test za koji navodi da ga deca rešavaju bez problema.

REŠITE OVAJ POTPUNO NEVEROVATAN TEST: Samo 2% ljudi ne da isti odgovor!

Evo i mozgalice:

U prizemlju kuće nalaze se tri identična prekidača za struju. Jedan od njih je za lampu u podrumu. Zadatak je da otkrijete koji prekidač kontroliše lampu.

Printskrin: Guardian Printskrin: Guardian

Pravila su sledeća: možete da pritiskate prekidače kako god hoćete, a posle toga vam je dozvoljeno da samo jednom siđete do podruma i proverite da li je svetlo upaljeno ili ne.

Kako ćete posle toga znati koji prekidač je povezan sa lampom u podrumu?

Da pojasnimo: Kada ste u prizemlju, ne možete videti podrum, niti svetlo koje sija odozdo. Kad jednom odete u podrum, više ne možete da dirate prekidače.

Koje je vaše rešenje?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Krusevac

    22. jun 2015 | 13:40

    Prekidac br. 1 ne dirate. Prekidac br. 2 ukljucite, sacekate 2 minuta i onda ga iskljucite. Prekidac br. 3 ukljucite i sidjete dole. Ako sijalica svetli onda je br. 3, ako je sijalica ugasena pipnete je da vidite dal je topla ili hladna. Ako je topla onda je br. 2, a ako je hladna onda je br. 1.

  • logicno

    22. jun 2015 | 21:28

    уклучимо први прекидач и чекамо два минута, затим отклучимо првог уклучимо други прекидач и идемо у подрум. Ако је светло упаљено значи други прекидач командује сиалицу. Ако је сиалица угашена али је топла онда први прекидач командује, а ако је угашена и хладна сиалица онда трећи прекидач командује сијалицу на подруму.

  • Aleksa

    19. jul 2015 | 12:04

    Prvo uključimo 2 prekidača i ostavimo ih 5 minuta,nakon 5 minuta ugasimo 1 od ta 2 prekidača i siđemo u podrum.ako je lampa upaljena onda je to onaj prekidač koji smo ostavili upaljen,ako je lampa ugašena a sijalica je vruća onda je onaj prekidač koji smo ugasili nakon 5 minuta za lampu,a ako sijalica nije vruća,onda je to onaj prekidač koji nismo ni dirali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA