"TUŽNA" VEST: Pucketavi najlon više neće biti pucketav!

Nema potrebe reći da su ljubitelji "puckanja" razočarani su odlukom

  • 2

Zbog smanjivanja ambalaže popularni najlon sa mehurićima vazduha oskoro će dobiti novi oblik, koji neće pucketati.

GENIJALNO: Kreativni primeri dizajna ambalaže

Ljudi širom sveta već decenijama uživaju u bušenju malih plastičnih komora ispunjenih vazduhom i tvrde da ih to opušta. Tako postoji Fejsbuk grupa sa čak pola miliona članova posvećena ovoj ambalaži.

Ljubitelji "puckanja" razočarani su odlukom.

- O, ne! Zar ne znaju da se svaki odrasli čovek pretvara u dete samo jednim pogledom na pucketavi najlon? - nipisala je jedna razočarana ljubiteljka na Tviteru.

"Sealed Air Corp", firma koja je patentirala ovu ambalažu u pedesetim godinama prošlog veka, kaže da će se nova verzija zvati iBubble i da će zauzimati mnogo manje mesta u odnosu na staru.

Foto: flickr/Susan Smith Foto: flickr/Susan Smith

Zanimljivo je da je pucketavi najlon nastao tako što je "Sealed Air" tražio način da napravi nove zidne tapete. Alfred Filding i njegov partner švajcarski pronalazač Mark Šavane, shvatili su da jedna od njihovih kreacija zapravo može da se koristi za pakovanje.

Prototip je napravljen od dve zavese za kadu, a danas je ta ambalaža toliko popularna, da ima svoj međunarodni dan koji se slavi u januaru.

Sealed Air naknadno je saopštio da će se tradicionalna verzija i dalje prodavati, ali da se se nada da će se kupciju ubuduće odlučivati za iBubble. To je vrlo verovatno, budući da je nova verzija jeftinija.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA