POVRAĆAJTE KAD GOD POŽELITE: Na tržište stigla bolesna mašina za mršavljenje! (VIDEO)

Iako se korisnici mogu pohvaliti odličnim rezultatima (neki su izgubili i 45 kilograma), kritičari tvrde da ovaj izum samo omogućava ljudima da "povraćaju kad požele" te da se ovom napravom ne rešava pravi uzrok debljine

  • 2

Mašina Aspire Assist je kontroverzna naprava koja omogućava ljudima da hranu koju su progutali i koja se nalazi u želucu ispumpaju pre nego što nastupi varenje. Zvuči malo bolesno, zar ne? Međutim, kako bilo, njena popularnost raste!

NAJJEZIVIJI SNIMAK IKADA: Šta se desilo sa ovim čovekom? (VIDEO)

Naprava je bila dostupna samo u nekim delovima sveta, ali čini se da popularnost raste, jer će se uskoro naći u prodaji i u Velikoj Britaniji, gde je dolazak izvazvao niz reakcija, od kojih neke, očekivano, nisu bile pozitivne.

Iako se korisnici mogu pohvaliti odličnim rezultatima (neki su izgubili i 45 kilograma), kritičari tvrde da ovaj izum samo omogućava ljudima da "povraćaju kad požele" te da se ovom napravom ne rešava pravi uzrok debljine.

Pacijenti se prvo moraju podvrgnuti 15-minutnoj operaciji tokom koje im se u želudac ubacuje cevčica. Na nju se kasnije može ugraditi pumpa kojom se u želudac ubrizgava vodu, a zatim izvlači neprobavljenu hranu. Kad se ne koristi, kraj cevčice se zatvara.

Oni koji koriste ovu napravu izbegavaju varenje trećine pojedene hrane.

- Niko ne mora da zna - pišu proizvođači u svom promo materijalu, iako upozoravaju ljude da oprezno žvaću hranu kako se plastične cevi ne bi začepile.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • kat

    7. jul 2015 | 11:00

    Odvratno,radije cu biti debela!!!!

  • Eustahije

    8. jul 2015 | 07:39

    Kreteniyam, sta je onda svrha da uopste neko jede hranu ako ces je odmah povratiti. Bolesno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA