MISTERIJA U RUSIJI: Pronađeno mumificirano telo dečaka (6) iz 13. veka, zakopano sa SEKIROM! (FOTO)

Stručni tim je pre ispitivanja mumije odradio kompjutersko skeniranje posmrtnih ostataka dečaka za kojeg se veruje da je sahranjen u 13 veku

  • 0

Ruski arheolozi pronašli su na Jamalu mumificirano telo dečaka starog šest ili sedam godina koji je sahranjen sa malom bronzanom sekirom.

Budistički monah umro 1927. i još uvek je ŽIV! (FOTO) (VIDEO)

Arheolozi su pronašli ljušturu, a nakon prvih proučavanja ostataka pokazalo se da se u njoj nalazi mumija, najverovatnije dečaka

Stručni tim je pre ispitivanja mumije odradio kompjutersko skeniranje posmrtnih ostataka dečaka za kojeg se veruje da je sahranjen u 13 veku.

Ova devojčica je bila zaleđena 500 godina (FOTO)

Naučnisi su zaključili da je reč o dečaku pošto se sa njegove desne strane tela nalazi sekira. Pored toga, pronađeno je i prstenje od srebra kao i drvena figura medveda. Telo deteta je sahranjeno na krevetu od brezinog drveta i uvijeno je u pokrivač od krzna na kojem su bakarnim pločice.

Na osnovu izjava stručnjaka koji su analizirali telo, dečak je najverovatnije, gladovao ili je preležao tešku bolest, a u prilog tome govore deformiteti na njegovim kostima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA