ČEKA NAS NAJGORA ZIMA U ISTORIJI: Stravično upozorenje svetskih meteorologa!

Ako se ostvare predviđanja uglednih svetskih meteorologa, čeka nas najgora zima u istoriji, za nekoliko meseci planeta će biti na udaru velikih poplava, ekstremnih suša i požara

  • 76

Planeta Zemlja će za nekoliko meseci biti na udaru ekstremnih poplava, velikih suša i džinovskih požara, piše Dejli Telegraf, pozivajući se na ugledne svetske meteorologe.

STIŽE OSVEŽENJE: Vrelina se i sutra nastavlja, a evo kad kreću pljuskovi i grmljavina!

Iza ove katastrofične najave stoje, nažalost, solidni naučni podaci: krivac za sve je čuveni "El Ninjo", klimatski poremećaj koji će ove godine biti najekstremniji ikad.

Bil Pacert, klimatolog iz NASA, kaže da ovogodišnji El Ninjo ima šansu da postane "klimatski Godzila".

Ako se ostvare crne slutnje meteorologa, a sve su šanse da hoće, Velikoj Britaniji će desiti najhladnija zima u istoriji, Sjedinjene Američke Države će razoriti ekstremno jake oluje, u Južnoj Americi će velike poplave izazvati bujice i odrone, u južnoj Aziji vladaće velika suša, a cela Australija će goreti.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

El Ninjo je meteorološki fenomen koji se javlja u razmaku od dve do sedam godina, a NASA pažljivo prati temperature mora na istoku Pacifika, koje su ključni indikator ove pojave. One su već sada više nego 1997., kad je zabeležen najsmrtononosniji dosad El Ninjo, koji je u zbiru odneo 23.000 života i napravio štetu od 45 milijardi dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Lazar

    15. avgust 2015 | 10:34

    Ovo se zove fatamorgana! Usred ovakvih vrucina oni sanjaju najacu zimu.

  • Vlada

    15. avgust 2015 | 10:23

    Bice topla zima ove godine. Do decembra cemo ici u dukserice samo. Tek januar i pola februara ce da bude do minus deset i to je sve. Smesni su

  • fap_masina

    15. avgust 2015 | 10:25

    Ovo je standardna prica pred svaku zimu, bice naj gora zima. A onda kad ide leto opet se isto ponavlja kao bice naj gore leto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA