INSTAGRAMOVANJE UTORKOM: Leto u švajcarskim Alpima lagano pobeđuje leto na moru (FOTO)

Kada se pomene ova regiju obično se misli da se priča o zimskom turizmu od koga ova država pravi ogromne pare. Malo kome pada na pamet da tamo letuje. Velika greška!

  • 3

Švajcarski Alpi predstavljaju najbitniju prirodnu regiju te države, s obzirom da joj pokrivaju 65 odsto teritorije. Bitniji su od Švajcarske visoravni i njihovog dela Jurskih planina.

Protežu se od Zapadnih do Istočnih Alpa i često se nazivaju Centralnim Alpima. Svi vrhovi preko 2.000 metara u toj zemlji - poput Monte Rosa, Dom, Liskam, Vajshorn i Materhorn - nalaze se upravo tu. Uprkos tome što Švajcarska drži samo 14 odsto ukupnog alpskog zemljišta, u njoj se nalazi više od polovine vrhova ovog planinskog venca koji imaju više od 4.000 metara.

Alpski glečeri su još jedna bitna stavka, a ima ih toliko da pokrivaju tri odsto Švajcarske. 44 odsto alpskih glečera je u ovoj zemlji.

Međutim, kada se pomene ova regija obično se misli da se priča o zimskom turizmu od koga ova država pravi ogromne pare. Malo kome pada na pamet da tamo letuje. Velika greška! Oni koji su bili znaju da letovanje u ovoj regiji vrlo lako pobeđuje letovanje na moru.

Pre nego što vas prepustimo uživanju i uzdizanju duše fotografijama pred vama, recimo i da je jezgro Švajcarske - tako-zvani Šumski kantoni iz kojih je cela država nastala - smešteno baš na Alpima.

Prema tome, napojite oči ovim krasotama!

River near Göschenen #göschenen #schlucht #swissalps #schweiz #gothard #swiss @veroniquegeiser #river #uri

A photo posted by Julien (@geiser_julien) on

Eve at her peak A photo posted by Jock Nowell-Usticke (@jocknowellusticke) on

Hinterstockensee. #Stockhorn#wonderful #picoftheday #mountain #sea #water #swiss #swissalps

A photo posted by Daniel Simon (@drpfarrer) on

Gorgeous Vitznau #Vitznau #nofilter #swissalps #Lucerne #Vierwaldstättersee

A photo posted by Irene (@ifra77) on

River near Göschenen #göschenen #schlucht #swissalps #schweiz #gothard #swiss @veroniquegeiser #river #uri A photo posted by Julien (@geiser_julien) on

Stop thinking about it and just do it... #lifeistooshort

A photo posted by EDDY D (@eddyespinal) on

civilization

A photo posted by @sophtrottier on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA