OTAC JE ZAPALIO 2 MILIONA DOLARA DA NAS UGREJE: Ispovest sina Pabla Eskobara (FOTO) (VIDEO)

- Imao sam 30 motora, a nisam mogao da ih vozim. To je ironično. Sad nemam sav taj luksuz, a osećam se kao milioner jer imam svoju slobodu - rekao je između ostalog sin najpoznatijeg narkobosa na svetu

  • 15

Imanje "Hacijenda Napoli" verovatno je mesto koje svaki dečak u Kolumbiji sanja. S jedne strane luksuzne vile nalazi se karting staza, s druge strane zoološki vrt sa egzotičnim životinjama, a tu je i prekrasni bazen s ugodno zagrejanom vodom. Dečak koji se danas zove Sebastijan Marokin imao je sve to, ali njegovo odrastanje u rajskom mestu bilo je daleko od idealnog. Jedini krivac za to je njegov otac - Pablo Eskobar. Najmoćniji narkobos svih vremena koji je celu jednu deceniju nemilosrdno likvidirao sve svoje protivnike, pa čak ministre i predsedničke kandidate.

DE PUTA MADRE: Ovo je najneverovatniji lik koji je ikada kročio u Beograd!

Sebastijan Marokin, koji se tada zvao Huan Pablo Eskobar, imao je svo bogastvo sveta, ali nije nimalo uživao u njemu. Njegovi jedini prijatelji u to vreme bili su telohranitelji.

- Imao sam 30 motora, a nisam mogao da ih vozim. To je ironično. Sad nemam sav taj luksuz, a osećam se kao milioner jer imam svoju slobodu - tvrdi Sebastjian kojem nije palo na pamet da ide očevim stopama.

Danas je ugledni arhitekta i veliki borac protiv narko-mafije. Nakon što je postao punoletan, prvo što je uradio je promena imena. Svoje novo ime pronašao je u - telefonskom imeniku. Iako još dan-danas prodaje majice s očevim likom, Sebastijan ne želi da ima nikakve veze sa čovekom koji je više od dve decenije terorisao dobar deo Kolumbije. (Drugi, manjio deo, smatrao ga je modernim Robinom Hudom). Na kraju se čak i sprijateljio sa decom čiji su roditelji bili žrtve Eskobarovog terora.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

OMRAŽEN, ALI I OBOŽAVAN: Sve što niste znali o Pablu Eskobaru (FOTO)

Sebastajin je objavio i knjigu pod nazivom "Pablo Eskobar: Moj otac" u kojoj opisuje bizarne detalje raskalašnog života svog oca u kojem su se čak i plesačice na njegovim zabavama kući vraćale bogatije za nekoliko desetina hiljada dolara. Takođe piše da je Pablo ponekad znao da diže i helikoptere ako bi njegova deca poželela da pojedu nešto iz restorana brze hrane.

- Imao sam čudnu privilegiju da budem sin Pabla Eskobara. Svestan sam ko je i šta on bio, ali ako mislite da ću reći da je bio loš otac, onda se grdno varate. Bio je brižan tata. Rekao mi je da je probao sve droge ovog sveta osim heroina i da mi ne pada na pamet da i ja napravim isto. Prvo pravilo je bilo - nikad se ne drogiraj. Svojim radnicima koji su pušili "travu" ispred mene je znao da preti ubistvom. Dan danas čuvam hiljade njegovih pisama u kojima me savetuje da budem dobra osoba, da budem dobar učenik i da se klonim droge - rekao je Sebastijan u razgovoru za AFP.

Foto: Wikipedia/Luka.djalovic Foto: Wikipedia/Luka.djalovic

Najgore razdoblje Sebastijanovog života je bilo dok ga je otac vukao sa sobom za vreme bežanja od vlasti.

- Svaka dva dana menjali smo sigurne kuće. Mislim da smo promijenili 15 lokacija širom Medeljina. Kad su nas premeštali stavljali su nam povez preko očiju da se slučajno ne bi "izlajali" u slučaju da nas uhvate. Pablo je čak u jednom trenutku kupio celu taksi kompaniju samo da bi mogao da kontroliše ko ulazi, a ko izlazi iz grada - rekao je sin čuvenog narko-bosa.

NARKO-TURIZAM: Posetite ostrvo Pabla Eskobara (FOTO)

- U celoj priči novac je bio najmanji problem. Lično sam svedočio kako je jedanom zapalio dva miliona dolara samo da bi nas zagrejao i skuvao večeru - ispričao je Sebastijan.

U razgovoru za "Independent" on je rekao da u 11. godini svedočio kako je jedan njegov apartman odletio u vazduh nakon što je neko postavio auto-bombu.

- Mama i ja smo ga molili da zaustavi nasilje, ali on nam je odgovorio da je došao do tačke sa koje nema povratka - kaže Sebastijan.

Printscreen: The Two Escobars Printscreen: The Two Escobars

I dok ga je Vlada smatrala neprijateljm broj jedan, običan narod iz Medeljina je obožavao Pabla. Sebastijan otkriva kako je Eskobar neprestano gradio fudbalska igrališta i škole samo kako siromašna deca ne bi završila u paklu droge.

SESTRA PABLA EKOBARA TRAŽI OPROST: Ostavlja poruke na grobovima njegovih žrtava (FOTO)

Životna avantura "Kralja kokaina" završena je 1993. godine kada su ga, navodno, ubili specijalci. Njegov sin sto odsto veruje da Pabla niko nije ubio, već da je počinio samoubistvo.

- On je isplanirao svoju smrt, tu nema nikakve dileme- rekao je Sebastijan.

Od očevog silnog bogatstva on danas nema ništa. Odmah nakon smrti Eskobara, tada 17-godišnji mladić pobegao je u Argentinu.

- Bio sam potpuno zbunjen u to vreme. Mrzeo sam Kolumbiju, čak sam i pretio vlastima. Međutim, već desetak minuta nakon posle zažalio sam zbog toga. Usput sam i shvatio da bih, nakon smrti oca, sledeći na redu za odstrel mogao da budem - ja.

Printscreen: The Two Escobars Printscreen: The Two Escobars

Ubrzo je mali Eskobar promenio ime, ali i celi život. Počeo je da studira arhitekturu i da drži govore protiv nasilja i droge. Na kraju je priznao da je njegov otac bio daleko od heroja.

- Ponosan sam na sebe! Mogao sam da postanem Pablo Eskobar 2.0. Čak možda i opasnija verzija svog oca, imao sam stotinu šansi da nasledim kartel. Ali ja sam odlučio da studiram i legalno uspem u životu - rekao je na kraju Sebastijan.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • nenad

    9. septembar 2015 | 03:51

    Tamara , Pablo Emilio Eskobar Gaviria se sakrivao u dzungli . Kada su mu javili ljudi iz obezbedjenja da je policija nadomak njegove kuce on je uspeo da pobegne sa sinom , cerkom , zenom I svojim ljudima ... I posto se njegova cerka smrzavala on je zapalio dva miliona dolara da bi je ugrejao . To nema veze sa hranom ... I ja bih vas zamolio da neostavljate ruzne komentare o Pablu , vi ste samo culi kako je on narko bos itd itd ... A da li znate da je on izgradio skole , stadione , bolnice , ceo jedan kvart za siromasne ljude njegovog grada Medeljin kao i to da im je davao novac ? Tu se malo zapitajte i shvaticete to da koliko god on bio los isto toliko je bio i dobar . Znaci 50-50 ... Pablo Emilio Eskobar Gaviria 1.12.1949 - 2.12.1993 vodja kartela iz Medeljina ...

  • ja

    8. septembar 2015 | 22:00

    Zapalio je 2 miliona zato sto nije mogao da izadje iz kuce jer je naselje bilo puno policije.

  • Dalibor

    9. septembar 2015 | 11:36

    Ubijao je protivnike koji su isto kriminalci,to vam dodje kao sto u ratu svako ubija svog protivnika,nije ubijao neduzne i zato malo postovanja prema pokojniku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA