UMRLA MU JE ŽENA, a onda je on napravio repliku Tadž Mahala u svojoj bašti! (FOTO) (VIDEO)

- To je moja poslednja želja. Sve što postoji mora da ode jednog dana. Moja žena je mrtva. I ja ću biti jednog dana. Ali želim da ga vidim završenog pre nego što umrem - rekao je ovaj deka i dodao da želi da ga sahrane pored supruge kada umre

  • 1

Faizul Hasan Kvadri (80) je napravio ogromnu repliku Tadž Mahala u sopstvenoj bašti u znak sećanja na svoju pokojnu ženu. Izgradnja makete belog mermernog mauzoleja koštala je 110.000 funti, što je njegova životna ušteđevina.

NJIH DVOJE SE RASTAJU: Ona odlazi i možda će umreti, ali je on u tome PODRŽAVA! (FOTO)

On je tri godine gradio ovu neverovatnu građevinu počevši od nule u svom malom selu Kaser Kalan koja se nalazi na severu Indije. Odlučio je da napravi mini Tadž Mahal kada je njegova voljena žena Tadžamuli sa kojom je 53 godine bio u braku, preminula od raka grla.

S obzirom na to da nisu imali dece, on je odlučio da uradi nešto sasvim drugačije i krene stopama Šah Džahana koji je sagradio Tadž Mahal za svoju omiljenu ženu 1632. godine. Međutim, on se sada suočava sa finansijskim poteškoćama da završi ovaj najvredniji poklon za svoju suprugu. U međuvremenu je prodavao zemlju i zlatni i srebrni nakit svoje žene kako bi imao dovoljno novca za ovako nešto.

Sada želi da sagradi zeleni park koji bi okruživao Tadž Mahal i da poploča spomenik mermerom. Mnogi su mu nudili pomoć ali on ne želi da bilo ko učestvuje u tome osim njega jer želi da sam uspe u ovoj zamisli. On samo želi da ih se ljudi sećaju i da ostavi nešto posle sebe, jer nije imao dece sa svojom životnom ljubavi.

Foto: Profimedia/Caters News Foto: Profimedia/Caters News

- To je moja poslednja želja. Sve što postoji mora da ode jednog dana. Moja žena je mrtva. I ja ću biti jednog dana. Ali želim da ga vidim završenog pre nego što umrem - rekao je on i dodao da želi da ga sahrane pored supruge kada umre.

Inače, nju je sahranio na svom poljoprivrednom zemljištu, a kasnije je počeo izgradnju mini Tadž Mahala.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Goran

    16. septembar 2015 | 21:12

    Svaka cast a u gaju mestu kod kovina otac je pok. Sinu napravio manastir ali niko ne komentarise. Nevezano

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA