5 + 5 + 5 NIJE 15: Ovaj test iz matematike je razbesneo internet (FOTO)

Ovaj test razljutio je mnoge ljude na internetu, a svako ko ga pogleda shvatiće da je učenik uradio ono što je od njega traženo

  • 59

Na društvenoj mreži Reddit objavljena je fotografija testa iz matematike jednog učenika trećeg razreda, a ona je izazvala lavinu komentara jer su odgovori koje je učenik dao ocenjeni kao netačni. Odgovori učenika su proglašeni netačnim zbog načina na koji je do njih došao.

OVO JE ZADATAK IZ MATEMATIKE OD KOG BOLI GLAVA: Pokušajte da ga rešite!

U prvom pitanju od učenika je zatraženo da izračuna koliko je 5 x 3 koristeći sabiranje. Učenik je odgovorio 5 + 5 + 5= 15. Odgovor je proglašen netačnim, a učiteljica je dopisala da je tačno 3 + 3 + 3 + 3 + 3 = 15.

Drugo pitanje bilo je da se izračuna 4 x 6, ali tako da nacrta redove. Učenik je nacrtao šest redova u kojima su bile po četiri crtice, ali je učiteljica i taj odgovor proglasila netačnim i dodala je da je tačno bilo napisati četiri reda sa po šest crtica.

Ovaj test razljutio je mnoge, a svako ko ga pogleda shvatiće da je učenik uradio ono što je od njega traženo. Jedno od osnovnih svojstava množenja je komutativnost, odnosno da je A x B = B x A, što znači da je redosled u takvom množenju nebitan.

Učiteljicino kažnjavanje učenika koji je prepoznao i primenio komutativnost oštro je i neopravdano.

Pogledajte kako je izgledao test:

Foto: Imgur/Cloakenn Foto: Imgur/Cloakenn

(Telegraf.rs / Izvor: dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Krtica

    29. oktobar 2015 | 13:26

    Uciteljica je u potpunosti u pravu,jer pise 5*3 (a ti jeste 3+3+3+3+3),a to sto je ucenik napisao vazi u slucaju 3*5 a to je 5+5+5 u oba slicaja je rezultat tacan 15,ali postupak nije isti.

  • Dzordz

    29. oktobar 2015 | 13:28

    Rezultati su tacni, ali ako cemo u detalje uciteljica je u pravu

  • X)

    29. oktobar 2015 | 16:38

    5x3, pet puta po tri= 3+3+3+3+3 tako je i u drugom zadatku, logika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA